Mascha gehuldigd voor haar NK medaille openwater 2023.
Mascha gehuldigd voor haar NK medaille openwater 2023. Foto: Dzonpiek.nl

Zilvermeeuw Mascha Schijvenaars gehuldigd voor Nederlandse titel

Algemeen

WOENSDRECHT - Vrijdagavond 22 maart vertrok een delegatie van zwemverenging De Zilvermeeuw naar Sprundel. In de toneelzaal van dorpshuis De Trapkes aldaar vond deze avond de huldiging plaats van de sportkampioenen 2023 uit de gemeente Rucphen.

Ook Mascha Schijvenaars mocht op het podium, omdat zij in Sprundel woont. Zwemmen doet ze echter al jaren actief bij De Zilvermeeuw. Zowel binnen als buiten traint ze en zwemt ook diverse wedstrijden. Afgelopen zomer zwom Mascha in het buitenwater naar een Nederlandse titel op de 2000m schoolslag in haar leeftijdscategorie. Vanuit de KNZB ontving zij al een medaille en oorkonde, maar deze huldiging had toch wel net iets meer. De Zilvermeeuw is erg trots op haar. Mascha zwemt ook regelmatig in het buitenland bij EK en WK openwaterwedstrijden. Zo staat deze zomer het Europees Master Kampioenschap in Belgrado op haar lijstje.

Wedstrijd in Goes

En op zondag 24 maart vertrokken vier hele jonge Zilvermeeuwtjes met begeleiding naar Goes, alwaar de 5e ronde van het Swimkick- Miniorencircuit plaats vond. Een vroege, maar gezellige en vlotte wedstrijd. Tussen tien Zeeuwse verenigingen en ruim 120 zwemmertjes zwommen deze vier Zilvermeeuwtjes prima mee. Eindresultaat: een aantal mooie tijden met persoonlijke verbeteringen en ook weer wat leerpuntjes. Voor NathaniĆ«l waren er zelfs nog twee bronzen medailles. 

Tijdens het Paasweekend even geen training, vanaf woensdag weer normaal. Op zondag 7 april een wedstrijd in Etten- Leur in het recreantencircuit en een limietwedstrijd voor de wedstrijdzwemmers in Oosterhout. 

Info zwem@zvdezilvermeeuw.nl en op www.zvdezilvermeeuw.nl.