Mevrouw Lauwerijssen-Haverkamp was de eerste inwoner die van de bezorgdienst gebruik maakte. 
Mevrouw Lauwerijssen-Haverkamp was de eerste inwoner die van de bezorgdienst gebruik maakte.  Foto: Gemeente Halderberge

Niet meer de deur uit om je reisdocument te krijgen

Door: Vera de Geus algemeen

HALDERBERGE - Wie geen zin of tijd heeft, of niet in staat is om zijn nieuwe reisdocument op het gemeentehuis op te halen, kan vanaf nu het paspoort of id-bewijs thuis laten bezorgen. Mevrouw Lauwerijssen-Haverkamp (foto) die in De Zellebergen woont, was de eerste inwoner die van de dienst gebruik maakte.

Vanaf nu kunnen inwoners ervoor kiezen om hun reisdocumenten op locatie te laten bezorgen. Het bezorgen kost vijf euro. Het gaat alleen om het bezorgen van identiteitsbewijzen en paspoorten. De gemeente start hier mee bij wijze van proef voor de duur van 12 maanden. Daarna wordt het geëvalueerd.

Tijden

De bezorging van reisdocumenten kan op werkdagen van 8.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 8.00 uur tot 18.00 uur. "Daarvoor kan de inwoner een afspraak maken voor bezorging. Het is ook mogelijk om voor meerdere personen reisdocumenten in één keer te laten bezorgen. Alle personen waar de reisdocumenten voor bestemd zijn, moeten dan wel aanwezig zijn bij het bezorgmoment", aldus de gemeente. De bezorging van de reisdocumenten wordt door Dynasure uitgevoerd.

Extra stap
Jan Mollen, wethouder dienstverlening, is blij met de pilot: "Voor onze inwoners is het op locatie laten bezorgen van hun reisdocumenten een extra service. Mensen kunnen overdag of in de avonduren op een locatie waar het hen uitkomt hun paspoort of ID-bewijs overhandigd krijgen. Die locatie kan aan huis zijn, maar ook op het werk of een andere locatie. Het bezorgen is een extra stap in het zorgen voor een optimale dienstverlening voor onze inwoners. En dat vinden wij als college zeer belangrijk."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief