De auto viel op door het sportieve rijgedrag van de bestuurder.
De auto viel op door het sportieve rijgedrag van de bestuurder. (Foto: Rijnhout Media)

Bergenaar (23) voor derde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

  112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - Een 23-jarige man uit Bergen op Zoom is gistermiddag voor de derde keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hij werd na een achtervolging aangehouden op de Meidoornlaan. De man bleek ook nog voor 2525 euro aan boetes open te hebben staan. 


Op het Piusplein zagen agenten een Porsche rijden. Deze viel op vanwege de sportieve rijstijl van de bestuurder. Agenten besloten een controle in te stellen en keerden om. Zij zagen dat de bestuurder de auto op de Meidoornlaan, de Teunisbloemstraat inreed. Vervolgens parkeerde hij op de Vijverberg Zuid. De agenten stopten naast de auto, waarna de bestuurder het op lopen zette. 

Een van de agenten achtervolgde de man te voet. De automobilist werd op de Zonnedauwstraat ingehaald en aangehouden. Zijn rijbewijs bleek door de rechter ongeldig te zijn verklaard. Hij is ook al twee keer eerder betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Vanwege zijn recidive heeft de Bergenaar een dagvaarding gekregen om zich te verantwoorden voor de rechter. 

Daarnaast bleek op het bureau dat de man gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Hij had nog voor 2525 euro aan boetes open staan. Een vriend van de man heeft dat bedrag aan de politie betaald. Daarna werd de 23-jarige man vrijgelaten. De auto waarin hij reed bleek een huurauto te zijn.  

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief