Foto: Archief

Gemaskerde mannen doen poging tot beroving groepje jongens

  112 Meldingen,112 Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Twee gemaskerde mannen hebben vrijdagavond 15 maart een groepje jonge mannen proberen te beroven. De jongens werden bedreigd met een taser, waarbij een slachtoffer licht gewond raakte. 


De drie slachtoffers van 17, 23 en 28 jaar schuilen vanwege de regen rond 23.45 uur onder het tunneltje tussen het Emmaplein en de Lourdesstraat. Ze zien twee gemaskerde personen uit de Jan de Wittstraat aan komen lopen. Ze sluiten de schuilende mannen tussen hen in en eisen dat zij hun telefoon en geld afgeven. De slachtoffers doen dit niet snel genoeg, waarop de belagers hun taser aanzetten. Ze pakken elk een slachtoffer vast. Een van hen krijgt de volle laag van een taser in zijn nek, op zijn rug en in de zij. De slachtoffers weten zich op een gegeven moment los te wurmen en ontsnappen. De belagers verdwijnen zonder buit weer richting de Jan de Wittstraat. De slachtoffers bellen de politie. Die doorzoeken de omgeving nog naar de daders, maar die zijn spoorloos. 

De slachtoffers konden een goed signalement geven van de twee daders. Beide mannen zijn rond de 1.80 meter lang en hebben een slank postuur. Hun leeftijd wordt geschat tussen de 18 en 21 jaar. De mannen spreken Nederland, maar met een Marokkaans/Turks accent. De ene dader draagt tijdens de roof een wit anonymous-masker met snor, de andere een zwart masker met open ogen en mond. Een dader had een gladde mat grijs/zwart-kleurige jas aan tot op de heupen. Dader twee droeg ook een donkere jas. Bij allebei de mannen was hun capuchon over het hoofd getrokken. Ze droegen allebei een donkerkleurige trainingsbroek en hun handen waren bedekt met dunne zwarte latex handschoenen. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief