Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Drietal steelt elektrische fiets en scooter bij tankstation Konijnenburgweg

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen,112 Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Inzittenden van een bestelbusje hebben zaterdag 28 april rond middernacht een fiets en scooter gestolen in de buurt van het tankstation aan de Konijnenburgweg. Dat meldde een getuige aan de politie. De politie heeft twee van de drie inzittenden aan kunnen houden. 

De getuige reed achter het busje aan en gaf de rijrichting door aan de centralist van de politiemeldkamer. Agenten namen de achtervolging over. In de Augustalaan stopte de bestelbus. Daar stapte een van de inzittenden uit. De man rende bij het busje weg en klom via een muur omhoog. Vervolgens sprong hij op het dak van een woning aan de Augustalaan. Deze man is niet meer aangetroffen door de politie. 

De verdachte veroorzaakte met de sprong een groot gat in het dak van het huis. Hierdoor ontstond er veel schade in de woning. Het had net zoveel geregend dat het dak vol lag met water, dat stroomde nu de woning in. De bewoners hebben aangifte gedaan van vernieling. Het schadebedrag is nog niet bekend.

Het bestelbusje vertrok met hoge snelheid naar de Zeelandhaven. Daar werden de twee overgebleven inzittenden door de politie aangehouden. In de laadruimte van de bus werden een elektrische fiets en een snorscooter aangetroffen. De bus in weggesleept door een takelbedrijf en wordt verder onderzocht. 

Het gaat om een 27-jarige Roosendaler en een 27-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is. De twee zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en worden zondag gehoord. 

Zowel de eigenaar van de fiets als van de scooter zijn nog niet bekend. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief