Logo internetbode.nl/bergen-op-zoom

Vier verdachten vluchten uit auto met henneplucht

  112 Meldingen,Nieuwsbrief,Nu Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft donderdagmiddag een man uit Polen aangehouden als verdachte van het opzetten van een hennepkwekerij in een woning aan Kervinkpolder. Vier andere betrokkenen zijn gevlucht en worden nog door de politie gezocht. De verdachte is in ieder geval meegenomen naar het bureau.

Toezichthouders van de gemeente zagen dat in een niet bewoond pand, toch iemand aanwezig was. Toen zij een kijkje wilden nemen, verliet de persoon snel de woning. "De toezichthouders besloten de woning vanaf een afstand te observeren. Rond 16.00 uur zagen zij een garagedeur naast de woning opengaan. Vervolgens reed er een auto weg", aldus de politie.

De auto, met daarin vijf personen, werd op de Laan van Reimerswaal staande gehouden, waarna vier personen het op een lopen zetten. "Omdat uit het voertuig een sterke henneplucht ontsnapte, werd bij de meldkamer van de politie om assistentie gevraagd." De opgeroepen agenten constateerden dat de bestuurder gesignaleerd staat voor afname van DNA. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Bij de woning aan de Kervinkpolder werd in de bijkeuken een grote hoeveelheid goederen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor hennepkweek. Op de bovenverdieping werd een kwekerij in aanbouw gevonden. Alle kweekspullen zijn in beslaggenomen. Naar de vier gevluchte verdachten wordt nog gezocht. De verdachte is in verzekering gesteld.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432882519012-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/bergen-op-zoom&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief