Foto: Addo Sprangers

Automobilist ontvlucht politie na kapot rijden vrachtauto op A4 bij Bergen op Zoom

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - Een bestuurder van een personenauto is maandagochtend op de A4 ter hoogte van Bergen op Zoom tegen de zijkant van een vrachtwagencombinatie gereden, waardoor de luchtdrukketel is afgebroken en de vrachtauto niet verder kon rijden. De veroorzaker is na een eerste contact met de vrachtwagenchauffeur weer in zijn auto gestapt en weggereden.

De vrachtwagenchauffeur merkte rond 06.55 uur dat zijn voertuig door een externe oorzaak naar rechts beweegt. Als hij in zijn spiegels kijkt ziet hij een grijze personenauto tollen. Beide bestuurders parkeren hun voertuig vervolgens op de vluchtstrook.

De veroorzaker wil de zaak nadrukkelijk onderling regelen zonder tussenkomst van de politie. Dat is echter onmogelijk omdat de vrachtwagen door de schade niet verder kan rijden en weggesleept moet worden. Als de veroorzaker zijn zin niet krijgt, loopt hij weg, stapt in zijn auto en vervolgt zijn reis. Hij laat geen contactgegevens achter bij de verbouwereerde vrachtwagenchauffeur.

De vrachtwagenchauffeur heeft aangifte gedaan van het incident. Hij kon een goed signalement geven van de verdachte. De verwachting is dat de man snel aangehouden kan worden, aangezien het kenteken van zijn auto bekend is bij de politie. De vrachtwagen is weggesleept. Het overige verkeer heeft hiervan enige tijd overlast ervaren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief