Man uit Halsteren vast voor inbraak en diefstal

  112 Meldingen

ETTEN-LEUR/HALSTEREN - Een 33-jarige man uit Halsteren is afgelopen nacht samen met een 25-jarige vrouw uit Etten-Leur aangehouden, nadat een alerte inwoner de situatie niet vertrouwde. De melder belde rond 01.15 uur de politie toen hij twee personen met een zaklamp in een achtertuin zag lopen.


De politie kwam met meerdere eenheden naar de locatie gereden en kwam daarbij een auto tegen die zonder licht reed. Toen de bestuurder merkte dat de politie hem zag, reed hij hard weg maar hij reed zich klem op de Kapelstraat omdat ook daar politie stond. "De bestuurder en zijn vrouwelijke bijrijder gingen nog in verzet tijden hun aanhouding, maar werden uiteindelijk in de handboeien overgebracht naar het politiebureau", meldt de politie.

Gestolen auto

In de omgeving werd met een politiehond gezocht naar mogelijke sporen. Bij een woning aan de Lange Brugstraat werd een schutting aangetroffen waar planken van afgeschroefd waren. Deze bewoner deed direct aangifte. Ook troffen de agenten in de auto van de verdachten een autosleutel aan. Deze sleutel bleek op een auto te passen die in de buurt stond geparkeerd. Dit voertuig bleek kort ervoor vanaf het Westpolderpad in Etten-Leur te zijn gestolen. De eigenaar van de gestolen auto werd door de politie verrast en deed dan ook direct aangifte. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief