Foto: Politie

25 bekeuringen na controle in Bergen op Zoom en Halsteren

  112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN - De politie heeft woensdag, samen met handhavers van de gemeente Bergen op Zoom, verkeerscontroles gehouden op de Van Konijnenburgweg en de Van Heelulaan in Bergen op Zoom en de Halsterseweg in Halsteren. Daarbij zijn 25 bekeuringen uitgedeeld.


De handhavers begonnen om 08.30 uur op de Van Konijnenburgweg. Daar werd onder andere gecontroleerd op de verbodszone voor vrachtwagens. Vanaf ongeveer 10.00 tot 12.00 uur werd gecontroleerd op de Halsterseweg, waarbij ook gelet werd op de laad- en losplaatsen. Hierna controleerde de opsporingsambtenaren op de Van Heelulaan. De agenten letten bij deze controles vooral op het gebruik van de mobiele telefoon en het dragen van de autogordel. Ook werd met een laserapparaat op de snelheid gecontroleerd.

Uiteindelijk werden 25 bekeuringen uitgedeeld, waaronder dertien voor het niet dragen van de gordel. Vier automobilisten werden bekeurd voor het gebruik van de mobiele telefoon en één persoon kreeg een boete voor het niet gebruiken van een hulpkoppeling bij een aanhangwagen. "Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat ze 51 en 58 kilometer per uur reden, waar 30 kilometer per uur was toegestaan en vijf bestuurders kregen een waarschuwing voor kleine snelheidsovertredingen, zoals het niet tonen van een rijbewijs en losliggende lading", aldus de politie.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief