Foto: Politie

Man (28) bedreigt stel uit Bergen op Zoom vanuit auto met bijl en stalen pijp

  112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gisterochtend op de Noordlangeweg in Dinteloord een 28-jarige man uit diezelfde plaats aangehouden voor bedreiging. Hij zou vanuit zijn auto met een bijl en een grote stalen pijp gedreigd hebben naar een echtpaar uit Bergen op Zoom. Ook heeft hij agenten bedreigd en beledigd. 


Een 27-jarige vrouw uit Bergen op Zoom heeft aangifte gedaan van bedreiging. De vrouw vertelde dat ze vrijdagochtend rond 07.30 uur met haar man in hun auto door de polder over de Noordlangeweg in Dinteloord reed. Ze zagen dat een auto, een Ford,  de weg blokkeerde waardoor ze niet verder konden rijden. Vervolgens zag het stel dat vanuit het raam door de bestuurder achtereenvolgens een hakbijl en een grote stalen pijp naar buiten werd gestoken en zachtjes werd rondgedraaid. Dit kwam in combinatie met de blokkade voor hen bedreigend over. 

Na een tijdje maakte de bestuurder de weg weer vrij door achteruit een parkeerplaats op te rijden. De vrouw besloot de politie te bellen omdat ze bang was dat de man anderen iets aan zou doen. Daarom kwamen er agenten ter plaatse. Zij hebben de verdachte  middels de benaderingstechniek gevaarlijke verdachte uit de auto laten komen en aangehouden. Hij is een bekende van de politie onder meer vanwege verward gedrag. 

In het voertuig werd onder meer een hakbijl en een geprepareerde stofzuigerbuis aangetroffen. Tijdens het transport heeft hij diverse keren tegen de bus getrapt en de dienders bedreigd en beledigd. Zo dreigde hij de politie af maken als hij weer vrij kwam.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES