Afbeelding
Foto: Politie

Auto met verborgen ruimte met daarin mogelijk drugs aangetroffen op A4: twee Belgen gearresteerd

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - Op de A4 zijn zaterdagmiddag twee mannen gearresteerd. De politie trof in hun auto een verborgen ruimte met mogelijk drugs aangetroffen. Vrijdagochtend werd ook al een verborgen ruimte aangetroffen, waarin zestien kilogram cocaïne werd aangetroffen. 

Een motoragent controleerde gisteren op de A4 rond 17.15 uur een auto met Frans kenteken. Het voertuig reed met zo’n 160 kilometer per uur over de snelweg. Op dat moment was 100 kilometer per uur de maximale snelheid. Bij de controle vermoedde de agent dat in de auto een verborgen ruimte zat. Daarom is de auto in beslag genomen en door een bergingsbedrijf naar het politiebureau gebracht. 

Ook de inzittenden zijn overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek werden in de verborgen ruimte enkele zakken met poeder aangetroffen. De politie vermoedt dat er sprake is van diverse soorten drugs. De exacte inhoud moet nog verder worden onderzocht. De 20-jarige man de 22-jarige man uit het Belgische Lille zijn gearresteerd en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Zij zitten nog vast en worden vandaag gehoord. 

Zestien kilogram cocaïne

Het is de tweede dag op rij dat de politie een verborgen ruimte ontdekt. In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politiemeldkamer rond 01.30 uur een melding dat enkele mensen aan de Pieter Breughelstraat in Bergen op Zoom drugs in een auto aan het verstoppen waren. Enkele politieauto’s reden die richting op. Op de Albert Cuijpstraat zagen agenten de bewuste auto welke staande gehouden werd. In het voertuig troffen de agenten zestien pakken van één kilogram per stuk aan. Ze vermoedden dat het cocaïne betrof. 

De 43-jarige bestuurster, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden. De vrouw zit nog vast en wordt binnenkort voor de rechter-commissaris geleid. Uit onderzoek bleek dat in de pakken inderdaad cocaïne zat. De auto wordt vernietigd. 




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief