Afbeelding

Maarten & Josephine Hamel openen eerste burgerrestaurant van Bergen op Zoom

Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Succesvol en welbekend restaurant ’t Heertje in de Bosstraat gaat na vijf jaar volledig op de schop. Maarten & Josephine Hamel wagen een sprong in het diepe en beginnen een nieuw restaurant en concept. De voormalige eetgelegenheid wordt omgetoverd tot ‘De Burgerfabriek’ waar gasten hun eigen broodje hamburger kunnen samenstellen. Hiermee zijn ze de eerste die een burgerrestaurant beginnen in Bergen op Zoom. Hoe komen Maarten en Josephine nu op dit idee? “Na vijf mooie jaren met het Heertje maken we de keuze om iets volledig nieuws te doen. Bergen op Zoom kent nog geen enkel restaurant dat zich puur op de hamburger focust, vandaar dat wij besloten om in die niche te stappen. Zo is het concept ontstaan”, legt Maarten uit. Zelf samenstellen Het idee is dat mensen straks hun eigen burger kunnen samenstellen. Hierbij kunnen ze kiezen uit verschillende soorten broodjes, burgers, toppings en sauzen. “We willen een groot assortiment bieden van goede kwaliteit. Van een runder- of lamsburger tot een kreeften- of zalmburger. Daarnaast zijn we van plan om te gaan werken met seizoensburgers. Denk aan een lamsburger met asperge, of aan een prachtige hertenburger in het wildseizoen. Hier kunnen we echt veel creativiteit in kwijt”, vertelt Maarten enthousiast. “We willen een burgerrestaurant zijn met het oog op kwaliteit. We gebruiken graan gevoerd prime beef waar we het gehakt van maken. Dat is echt kwaliteitsvlees. Ook onze vis- en zalmburgers zijn vers en huisgemaakt. Natuurlijk bieden we ook een goede vegetarische variant.” Concept Het concept biedt meer dan enkel hamburgers. “We hebben een aantal leuke voorgerechtjes zoals ribs&wings, mozzarella sticks en jalepeno poppers. Alles in het kader van de hamburgers. Daarnaast gaan we milk shakes maken, stellen we een cocktailkaart samen en komen er een aantal Amerikaanse biertjes op de kaart. We willen dat alles van A tot Z klopt en bij elkaar past.” Om het plaatje helemaal af te maken wordt het complete restaurant gerenoveerd en opnieuw ingericht. Het koppel hoopt het nieuwe restaurant halverwege juli te kunnen openen. Bezorgservice Ook aan een eigen bezorgservice is gedacht. “Veel bezorgservices zijn gericht op een snelle hap in plaats van op echt kwaliteitseten. Hier willen wij verandering in brengen. Bij ons kun je straks lekkere hamburgers van kwalitatief goede producten thuis laten bezorgen. Dit wordt natuurlijk helemaal geïntegreerd op de nieuwe website, zodat mensen ook vanuit hun achtertuin een eigen hamburger kunnen samenstellen.” Het nieuwe restaurant zal van woensdag t/m zondag geopend zijn vanaf 12.00 uur. Afhalen behoort ook tot de mogelijkheden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief