Afbeelding

Maria Ommegang huldigt deelnemers

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen zondag trok de Maria Ommegang met ruim 800 deelnemers voor de 73e naoorlogse keer door de straten van het Bergen op Zoomse stadscentrum.

Stichtingsvoorzitter Frans de Vos benadrukte na afloop in een bijeenkomst met de speciale genodigden waaronder vier bisschoppen, dat deelnemers van zeer jong tot oud altijd al in de stoet vertegenwoordigd zijn. Dat terwijl het bestuur van diezelfde Maria Ommegang jaren geleden al haar zorg uitsprak over deelname van jeugdigen met het oog op continuïteit van de stoet. Voorbeelden van mensen die langdurig deel uitmaakten van de stoet, zijn de heren Taalman en Koopman.

Ton Taalman moest als 15 jarige van zijn vader aan de stoet gaan deelnemen omdat hij als muzikant ook wel bazuinblazer zou kunnen zijn. Tot en met vorig jaar heeft hij dat 57 jaar volgehouden.

Piet Koopman begon zijn carrière bij de Maria Ommegang als 12 jarige en liep dit jaar voor de 70ste en laatste keer mee. Hij was een van de koningen in de stoet. Het bestuur van de Ommegang sprak haar grote waardering uit voor deze twee kanjers en benadrukte haar dankbaarheid door aan beiden een glazen plaquette met het Ommegang-logo te geven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief