Afbeelding

Feestelijke heerlijkheden op De Heide bij restaurant Le Bouleau

Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM – In 1983 kocht vader Hans Smit in het buitengebied aan de noordkant van Bergen op Zoom het boerderijcafé De Berk en ging dat met succes uitbaten. Anno 2017 is op deze locatie een restaurant van naam en faam: Le Bouleau, onder de bezielende leiding van zoon Reza en schoondochter Elise. Al snel bleek de locatie aan de Bemmelenberg een prima plek voor horeca te zijn, mooi gelegen in de natuur en toch dicht bij de bewoonde wereld. Vader Hans voelde als voormalig chef-kok op de grote vaart de ‘kriebels van het koken’ en breidde gestaag de kaart uit tot op restaurantniveau. Na zo’n vijf jaar, in 1987, werd de stap gezet naar een volwaardig restaurant en werd, gelet op het accent van de keuken, de naam gewijzigd in Le Bouleau, de vertaling van ‘De Berk’ in het Frans. Met de naburige Brasserie De Berk, op korte afstand van Le Bouleau, is vier jaar geleden de oorspronkelijke naam weer in ere hersteld. Veelzijdig Aanvankelijk bestierde Reza samen met zijn broer het restaurant, later is echtgenote Elise in het bedrijf gegroeid. Samen hebben ze het restaurant naar een hoog niveau getild met een mooie gevarieerde kaart en een scala aan goede wijnen. Reza geeft aan veel arrangementen te bieden, zoals het verrassingsmenu ‘Menu de Marche Le Bouleau’ dat zich laat leiden door de seizoenen, het ‘Private Dinner’ voor maximaal 18 mensen aan een prachtige ronde tafel en een door de gasten in overleg met de chef-kok samen te stellen menu. Le Bouleau biedt goede mogelijkheden voor recepties, bruiloften en partijen en beschikt hiervoor ook over een overdekt achterterras met buitenkeuken. Le Bouleau heeft de naam een chique restaurant te zijn, doch zowel Elise als Reza nuanceren: “We zijn een goed en veelzijdig restaurant met een zo laag mogelijke drempel.” Ook de vele wandelaars en fietsers die voorbijkomen zijn van harte welkom voor een drankje op het sfeervolle terras aan de voorzijde. 22 juni en verder Op 22 juni aanstaande beginnen de feestelijkheden met wat Reza 'een stoere avond met een knipoog naar de oude stempel' noemt. Vader Hans gaat die avond de keuken in en bereidt de gerechten zoals vroeger, moeder Henny neemt de bediening voor haar rekening. Uiteraard is er wel enige ondersteuning aanwezig. Vanaf 22 juni wordt tevens gedurende de rest van het jaar 2017 een jubileummenu aangeboden op woensdag, donderdag en zondag, een compleet 3-gangen menu voor € 30,00. Plannen voor de toekomst zijn er volop, maar worden mede bepaald door ontwikkelingen in het natuurgebied De Heide. Restaurant Le Bouleau is gevestigd aan de Bemmelenberg 16 te Bergen op Zoom en geopend van woensdag t/m zaterdag van 18.00 uur tot 00.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 00.00 uur. Restaurant Le Bouleau, Bemmenlenberg 16 Bergen op Zoom, tel. 0164-258782, www.lebouleau.nl  BIJDRAGE JAN DIRK HUIJSER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief