Ria de Jager van Brasserie Bernard
Ria de Jager van Brasserie Bernard Foto: Gea Vriens

Boulangerie Bernard wordt Brasserie Bernard

Door: Remko Vermunt Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Boulangerie-patisserie Bernard is een bekende en vertrouwde naam in Bergen op Zoom. Toch vindt er met ingang van 1 februari een verandering plaats. De naam wordt dan veranderd in Brasserie Bernard. Deels omdat dit beter aansluit bij de zaak en ook omdat op deze manier wordt geprobeerd om ook de jongere generatie naar de zaak te trekken.


Boulangerie-patisserie Bernard is al vijfentwintig jaar een begrip in het centrum van Bergen op Zoom en wel in de St. Josephstraat. Hier was vroeger banketbakkerij Smaal gevestigd. Toen Smaal stopte heeft Ria de Jager alles overgenomen. Zij had toen al zeven jaar bij bakkerij Smaal gewerkt. Ria de Jager, een rasechte Zeeuw en geboren in Oud-Vossemeer, heeft de slagersvakschool gevolgd en is daarna bij een slagerij gaan werken. Van daaruit maakte ze de overstap naar bakkerij Smaal. Omdat het ondernemersbloed toch begon te kriebelen heeft ze, na er even over te hebben nagedacht, de stap gezet om de zaak over te nemen. De eerste vijftien jaar was boulangerie-patisserie Bernard een bakkerij met daarnaast een kleine lunchroom. Tien jaar geleden heeft Ria besloten om verder te gaan als lunchroom en de bakkerij af te stoten. 

Verandering
In de loop der jaren is het koopgedrag van klanten veranderd. Ria vertelt: "Jaren geleden kwamen mensen weleens een kopje koffie drinken, maar er werd nauwelijks in de stad gegeten. Nu gaan mensen als ze in de stad zijn veel gemakkelijker een koffie drinken en iets eten". 
Met ingang van 1 februari wordt de naam veranderd in Brasserie Bernard. Dit past beter bij de zaak en Ria hoopt hierdoor ook meer jongere mensen naar de zaak te trekken. "Op dit moment doen wij nog bijna niets met social media, maar om meer naamsbekendheid te krijgen en jongere mensen te bereiken willen wij hier het komende jaar meer aandacht aan gaan besteden", vertelt Ria. 

Brasserie
Van een lekker ontbijt met verse jus d'orange, een smaakvolle lunch tot een drie gangen-menu, er is voor ieder wat wils. Op de menukaart staan gerechten zoals een luxe salade, diverse broodjes en carpaccio. Alles wordt met verse producten bereid. Natuurlijk kun je bij Brasserie Bernard ook terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee waarbij je keuze hebt uit een groot assortiment gebak. Daarnaast kun je lekker genieten van een volledig verzorgde high-tea. Met de naamsverandering zal ook de menukaart een beetje worden aangepast, maar de kwaliteit blijft hetzelfde. 
Het contact met de klanten is voor Ria heel belangrijk. "Sommige klanten kwamen hier al met hun kinderen en nu zie je deze kinderen ook hier binnenkomen. Je bouwt met je vaste klanten een vertrouwensband op en dat is heel fijn. We proberen een huiskamergevoel te creëren voor onze klanten", aldus Ria.

Acties
Om de naamswijziging te vieren staan er vanaf 1 februari een aantal leuke en speciale acties op de planning. Het eerste halfjaar kun je een speciaal broodje bestellen: Broodje Bernard. Dit is een volkorenbroodje belegd met gerookte paling, zalm en garnaaltjes en gegarneerd met een huisgemaakte saus. Elke vrijdagavond is er een thema-avond met een drie gangen-menu voor € 25,-. Daarnaast krijgt elke klant die in de eerste vier weken een kop koffie bestelt een leuke verrassing. Brasserie Bernard is van maandag t/m woensdag geopend van 8 tot 6, donderdag van 6 tot 6, vrijdag van 8 tot 9 uur 's avonds, zaterdag van 8 tot 5 en op koopzondagen van 10 tot 5 uur.
Brasserie Bernard, St. Josephstraat18, 4611 ML, Bergen op Zoom. Tel. 0164-234442
www.brasseriebernard.nl

BIJDRAGE GEA VRIENS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief