Voertuigen van de brandweerpost Halsteren.
Voertuigen van de brandweerpost Halsteren. Foto: Bart Hagenaars

Brandweerpost Halsteren zet deuren open voor open dag

Door: Hanneke Marcelis algemeen

HALSTEREN - Op zaterdag 29 september organiseert de brandweerpost Halsteren een open dag voor de inwoners van Halsteren en omstreken. De open dag vind plaats in en rond de brandweerkazerne aan de Nijverheidsweg 4 in Halsteren.

De dag staat bol van activiteiten. Zo zijn er de hele dag diverse demonstraties te zien en zijn er diverse hulpverleningsdisciplines aanwezig. Zo zijn er onder andere een crashtender, hoogwerker en ambulance waar de bezoekers in kunnen kijken en de reddingsbrigade Bergen op Zoom is aanwezig met hun boot.

Men kan zelf ervaren hoe het is om een brand te blussen en voor de kleine brandweermannen of vrouwen in spe is er een springkussen aanwezig.

Informatie over brand- of sociale veiligheid is te vinden bij de buurtpreventieteams en de voorlichtingscontainer van de brandweer. Ook kunnen potentiële nieuwe brandweermannen of vrouwen hun interesse kenbaar maken en meer informatie vragen bij de aanwezige brandweerlieden.

De open dag begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Parkeren kan in de buurt van de brandweerkazerne, maar aangeraden wordt om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief