Het diamanten echtpaar FOTO FAMILIE SWAAB
Het diamanten echtpaar FOTO FAMILIE SWAAB Foto: Familie Swaab

Diamanten huwelijk voor Roos en John Swaab

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Op 20 november 1958 trouwden Roos en John Swaab - van Elswijk. Dat betekent dat zij vandaag hun diamanten huwelijk mogen vieren.

Roos en John leerden elkaar kennen half jaren '50 vanuit hun beroep als kapster en kapper in Rotterdam. Roos is geboren in Rotterdam en John in Leiden. 

In 1961 vestigden Roos en John zich in Bergen op Zoom in het kapperspand van kapper Muns aan de Boutershemstraat 51. Vanaf toen bloeide de zaak als dames en herenkapsalon Swaab op en was voor de stad en regio als kapperzaak een begrip. In de jaren '60 t/m '70 was op zaterdagen de zaak vol met vrouwen als vaste klanten. Heren kwamen vroeg voor werk en in namiddagen. Kinderen werden door de ouders gebracht. Het was een volkszaak met een vakkundige "knip" tegen betaalbare prijzen. Ruim 45 jaar werd de zaak gevoerd.

Zonen

De twee zonen John en Niek zijn niet hun ouders opgevolgd in het kappersvak. John werd na zijn conservatoriumopleiding in Rotterdam muziekleraar en muziekentertainer met zang, piano en synthesiser. Niek heeft zijn professie als beglazingsspecialist in de bouw- en maritieme branche. Nog steeds wonen John en Roos op het bekende adres waar ze als 80+-ers van hun oude dag genieten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief