Sancta Maria zet Boulevard op stelten met circusvoorstelling [Fotoalbum]
Foto: Hanneke Marcelis
Fotoalbum

Sancta Maria zet Boulevard op stelten met circusvoorstelling

BERGEN OP ZOOM - De kinderen van het IKC Sancta Maria hebben het 25-jarig bestaan van de Lowys Porquin Stichting vanochtend uitgebreid gevierd. In de sporthal aan de Boulevard gaven de kinderen onder begeleiding van circus Rotjeknor een circusvoorstelling voor alle ouders. 


Lopen op een grote bal, jongleren en acrobatische fratsen. De 350 leerlingen van IKC Sancta Maria draaiden er vanochtend hun hand niet voor om. Zij gingen al vroeg in de ochtend aan de slag om alle onderdelen van het circus onder de knie te krijgen. En dat resulteerde om 11.45 uur in een grote circusvoorstelling voor alle ouders. Directeur Winfried Brok is trots op 'zijn' leerlingen. "De voorstelling is natuurlijk leuk, maar het leukste van de dag waren eigenlijk gewoon de voorbereidingen. De kinderen gingen onder begeleiding van de mensen van Rotjeknor en de leerkrachten en hulpouders allerlei kleine circusworkshops langs. Hun enthousiasme en hoe goed ze samenwerkten is natuurlijk het allermooiste. Voor mij is dat het hoogtepunt."

LPS

De circusochtend werd gehouden omdat de Lowys Porquin Stichting vandaag 25 jaar bestaat. Daarom hebben alle basisscholen en kinder- en peuteropvangcentra vandaag een speciaal feestprogramma. Hoe dat eruit zag, was op iedere school anders. Maar nergens ging het jubileum onopgemerkt voorbij.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief