Foto: Perry van Kempen

Bergs Blazersensemble luidt 50-jarig jubileum in

BERGEN OP ZOOM - Het Bergs Blazersensemble bestaat 50 jaar. Zondag 20 januari geeft het Bergen op Zooms Blazersensemble een concert in Zaal Bellevue aan de Antwerpsestraat. Daarmee luidt het ensemble haar jubileumjaar in. 


Het gastorkest is die dag salonorkest Tony's Wife. Samen met hen wordt het een muzikale middag van hoog niveau waar alle genres voorbij zullen komen.

Ambassadeur

Het Bergen op Zooms Blazersensemble komt voort uit het koperkwartet van Kunst Na Arbeid, de bedrijfsharmonie van machinefabriek Holland en werd officieel 18 oktober 1969 opgericht. Het begon allemaal met de komst van de Canadese ambassadeur naar de stad en een tentoonstelling in het Markiezenhof, ter gelegenheid van de 25-jarige viering van de Bevrijding van Bergen op zoom. Het bezoek moest muzikaal omlijst worden. Het kwartet van de harmonie werd voor die gelegenheid uitgebreid met wat andere muzikanten en het Bergen op Zooms Blazersensemble werd een ensemble dat inmiddels 50 jaar actief is. Het speelt al 50 jaar op de herdenkingen van de bevrijding van Bergen op Zoom op 27 oktober.

In de beginjaren werd met name klassieke muziek uit de barokperiode gepeeld. Later volgden meer moderne stukken en jazz nummers. Vandaag de dag staat ook populaire muziek op het repertoire. Het ensemble heeft vier trompetten, twee trombones, twee hoorns en een bas. Het geheel wordt geleid door dirigent Rien de Jongh.

Fortissimo

Met dit concert wordt officieel het jubileumjaar geopend. Op zaterdag 11 mei volgt een concert met het koor Fortissimo in De Engel. Uiteraard ontbreekt het ensemble in oktober niet bij de herdenkingsbijeenkomsten in oktober van 75-jaar Bevrijding Bergen op Zoom. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een kerstconcert, waar ook het kamerkoor Sasso Montanari aan meewerkt.

U wordt van harte uitgenodigd om het concert zondag aanstaande bij te wonen. Omdat Zaal de Bellevue de repetitielocatie is van het ensemble vindt daar dan ook het openingsconcert plaats.

Aanvang is 15.00uur en de toegang is gratis.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES