Leerlingen De Toermalijn, hun juf Irma en de Steenspillers. FOTO NICOLLE VAN GRONINGEN
Leerlingen De Toermalijn, hun juf Irma en de Steenspillers. FOTO NICOLLE VAN GRONINGEN Foto: Nicolle van Groningen

Steenspillers geven gastles aan basisschoolleerlingen Toermalijn

algemeen

HALSTEREN - Binnen alle leerroutes werkt vmbo/mavo Steenspil met projecten met echte opdrachtgevers. Voor Stichting Rugvin maakten ze een informatieve film over de bruinvis, én gaven zij een gastles aan de leerlingen van De Toermalijn.

Project-team "Eco-business & Wildlife" kreeg van Stichting Rugvin, een organisatie dat onderzoek verricht naar de bruinvis in de Oosterschelde, de opdracht om een kort informatief filmpje over de bruinvis te maken. De leerlingen verwerkte dit in een gast-lesje voor basisschool De Toermalijn in Halsteren.

De basisschool-leerlingen kregen informatie over de soort, dat ze heel dichtbij leven (grenzend aan de Brabantse Wal), hoe een soort aan de rugvin te herkennen en een quiz waarbij de twee klassen een bruinvisknuffel wonnen voor in de snoezelruimte. Ook hadden de gastsprekers gedacht aan een kleurplaat. Daaruit bleek dat bruinvissen helemaal niet bruin zijn!

Aan het einde van de les gaven de juffen van de basisschool en hun leerlingetjes mooie feedforward aan de Steenspillers. Dat is direct leren in de context.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief