Ook Het Palet is voortaan een verkeersveilige school [Fotoalbum]
Foto: Hanneke Marcelis
Fotoalbum

Ook Het Palet is voortaan een verkeersveilige school

BERGEN OP ZOOM - Basisschool Het Palet heeft vandaag het BVL-label in ontvangst mogen nemen. Het Brabants Verkeersveiligheid Label (BVL) wordt gegeven aan scholen waar veiligheid in het verkeer een vast onderdeel is van het lesprogramma. De basisschool is de 22ste school in de gemeente die het label heeft gekregen. "En met één andere school zijn we al heel ver. Dus dan zijn er nog maar drie te gaan", vertelt wethouder Van der Velden tevreden.


Voor de uitreiking van het label hadden alle kinderen zich vanochtend verzameld in de centrale hal van de school. Ze maakten twee lange rijen, waar wijkagent Erik Stalpers op een skelter tussendoor kon rijden, terwijl hij werd geduwd door wethouder Van der Velden. Onderweg kwamen de agent en de wethouder verschillende 'obstakels' tegen. Kinderen sprongen voor de skelter met een stopbord, en stelden een verkeersvraag aan de wijkagent. "Er spelen kinderen buiten op een woonerf. Mag je doorrijden?", vroeg één van de leerlingen streng. Gelukkig wist de wijkagent het juiste antwoord wel. "Op een woonerf mogen kinderen midden op straat spelen. Dan moet je heel voorzichtig rijden, en mag je sowieso nooit harder dan 15 kilometer per uur rijden." En iedere keer als een antwoord goed was, werd dat beloond met een confettikanon. 

Helemaal aan het einde van de route kwamen de wijkagent en de wethouder uit bij de auditor van de provincie, die het label uit mocht rijken. Dat deed hij samen met mascottes Suus van Het Palet en Safe de Zebra van de BVL. En uiteraard kregen alle kinderen ook nog een kleinigheid: zij mochten allemaal genieten van een cakeje met een verkeersbord erop.


BVL

Het BVL Label is hét bewijs dat verkeersveiligheid structureel deel uitmaakt van het schoolbeleid. De leerlingen krijgen verkeerslessen en er zijn verkeersprojecten met praktische oefeningen. Verder is er aandacht voor de schoolomgeving en zijn de wegen naar school zo verkeersveilig mogelijk. Daarnaast zijn (verkeers)ouders of -verzorgers betrokken bij verkeerseducatie. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief