Woensdag ging de eerste schop de grond in.
Woensdag ging de eerste schop de grond in. Foto: Glasvezel buitenaf

Aanleg glasvezel buitengebied van start

Door: Peter Houtepen Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In het buitengebied van de Brabantse Wal en in het buitengebied van de gemeente Halderberge wordt een start gemaakt met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Woensdag ging in Bergen op Zoom de eerste (symbolische) schop de grond in. Namens de directie van Glasvezel buitenaf gaf Karl Heinz van der Made samen met de wethouders Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom, Wilma Baartmans (gemeente Steenbergen), Jeffrey van Agtmaal (gemeente Woensdrecht) en Hans Wierikx van de gemeente Halderberge het startsein. Vorig jaar juni werd de benodigde deelname van 50 procent in dit gebied ruimschoots gehaald.

Voorwaarde

De gemeentes kijken uit naar de komst van glasvezel. Volgens de vier betrokken wethouders is het een belangrijk moment, waar veel inwoners en bedrijven in het buitengebied naar uit hebben gekeken. "Snel internet is voor de inwoners van het buitengebied een voorwaarde om te kunnen wonen, werken en leven. Dit laat ook het aanmeldingspercentage van 73 procent zien. Dankzij betrokken ambassadeurs uit het gebied hebben we dit geweldige percentage gehaald. We vinden het mooi om te zien dat iedereen er samen voor is gegaan.”

1.400 huisaansluitingen

Karl Heinz van der Made geeft aan dat er in dit gebied veel vraag is naar een goede internetverbinding. "Dat blijkt wel uit het hoge aanmeldingspercentage. Geweldig om te zien hoe iedereen in dit gebied zich heeft ingezet. De eerste schop in de grond is een mooi moment om samen te vieren. In het eerste kwartaal van 2020 hopen we helemaal klaar te zijn, zodat alle inwoners kunnen genieten van de voordelen van glasvezel.” In totaal gaat het om 1.400 huisaansluitingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief