Foto: Hanneke Marcelis

Leerlingen Marco Polo genieten van 'gloednieuwe' Koningsspelen

BERGEN OP ZOOM - Zumba, crossfit, dansworkshops, voetbal, basketbal en bootcamp. Het is slechts een selectie van de activiteiten waar de leerlingen van basisschool Marco Polo deze ochtend van konden genieten. Zij namen net als de leerlingen van 6000 andere basisscholen in het land deel aan de Koningsspelen. En dat was voor de school wel een uitdaging. Want waar de school normaal de Koningsspelen bij de Scheldevogels vierde, was het dit jaar de oudercommissie die alles uit de kast moest trekken om een gezellige, actieve ochtend neer te zetten voor de kinderen.


Basisschool Marco Polo kon jarenlang rekenen op de steun van korfbalvereniging de Scheldevogels als het aankwam op de Koningsspelen. "De vereniging wilde graag kinderen kennis laten maken met korfbal, en wilde daarom voor ons de Koningsspelen organiseren. En daar maakten we natuurlijk graag gebruik van", legt directeur Annemiek Martens uit. Maar dit jaar lukte het de Scheldevogels helaas niet meer om genoeg vrijwilligers op de been te krijgen om de dag voor ons te organiseren. "Dat is natuurlijk jammer, maar wel heel begrijpelijk. Daarom stond onze school dit jaar dus voor de uitdaging om de Koningsspelen helemaal nieuw vorm te geven." En daarvoor kon de school gelukkig rekenen op een betrokken oudercommissie.

De oudercommissie, onder leiding van Natasha, stuurde een mail rond met daarin het verzoek aan alle ouders om mee te denken over de activiteiten. "We weten natuurlijk wel een beetje wat voor ouders we allemaal hebben. En daar zitten genoeg ouders bij die iets leuks kunnen organiseren. En tot onze blijdschap waren ze daartoe ook bereid." Zo regelde één vader workshops crossfit voor de kinderen, konden er yogalessen worden geregeld en zorgde Volkan Tasdan ervoor dat er stoere dansworkshops konden worden gegeven.

"We zijn enorm blij met de inzet van de ouders. Alle kinderen zijn super enthousiast bezig, én het weer werkt ook nog eens mee. Dus voor ons zijn deze koningsspelen meer dan geslaagd", aldus de trotse directeur.

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief