Sfeerimpressie moestuinmarkt Bergen op Zoom. FOTO A. VAN EKEREN
Sfeerimpressie moestuinmarkt Bergen op Zoom. FOTO A. VAN EKEREN Foto: A. van Ekeren

Moestuinliefhebbers opgelet: Zaden- en stekjesmarkt in het Markiezenhof

algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het voorjaar is duidelijk begonnen en de voorbereidingen voor de nieuwe oogst zijn in volle gang. Er wordt druk gespit en gezaaid in de verschillende moestuintjes. Stadse hobby moestuiniers, wildplukkers, vensterbanktelers, dakboeren en volkstuin tuiniers kunnen tijdens de markt hun zaaigoed en stekgoed verkopen en/of ruilen. Aanstaande zondag 5 mei organiseert Moestuinmarkt Bergen op Zoom de inmiddels goed bezochte Zaden en Stekjesmarkt op de Grote Binnenplaats van Het Markiezenhof in Bergen op Zoom. De markt wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 uur en de toegang is gratis.

Kom heerlijk rondstruinen en genieten van de aangeboden producten. Genietend van een bakje koffie of thee met iets lekkers nemen de standhouders graag de tijd om u te voorzien van allerlei tips over het moestuinieren en het beantwoorden van uw vragen. Er zijn diverse zaadjes, stekjes en plantjes te koop van o.a. Yacon, aardpeer, rabarber, aardbei, framboos, tomaat, komkommer, etc.

Heeft u zelf nog zaadjes, plantjes en/of stekjes en wilt u graag deelnemen aan deze gezellige markt in het centrum van Bergen op Zoom meldt u dan aan via ons email adres: moestuinmarkt@gmail.com en kom op zondag 5 mei naar Het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

Ook kinderen zijn meer dan welkom om deel te nemen aan onze markt, zelfs al hebben ze maar een paar zakjes met zaadjes of enkele plantjes. Meer informatie over deelname aan de markt is te vinden op onze facebookpagina: www.facebook.com/moestuinmarktboz/.

Het betaalde bedrag voor deelname wordt na de laatste moestuinmarkt in 2019 geheel geschonken aan een nog nader te bepalen goed doel.

De zaai- en stekjesmarkt sluit dit jaar mooi aan bij de reizende tentoonstelling "De Lage Landen" in het Markiezenhof. Deze tentoonstelling heeft als accent Aarde.

Noteer alvast de datums van onze oogstmarkt in uw agenda: zondag 18 augustus, zondag 25 augustus en zondag 1 september - Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8, Bergen op Zoom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief