Barre weersomstandigheden op 27 april nopen tot staken van het roeien.
Barre weersomstandigheden op 27 april nopen tot staken van het roeien. Foto: Piotr de Haan

Barre weersomstandigheden bij ontvangst KiKaRoW in Bergen op Zoom

algemeen

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 27 april hebben de Kika-roeiers vanwege barre weersomstandigheden de tocht van Middelburg naar Bergen op Zoom halverwege moeten afbreken. In Bergen op Zoom werd in allerijl een vervroegde ontvangst verzorgd door Roeivereniging Aquarius. Op zondag 28 april vertrokken ze met goede moed op weg naar Roosendaal.

Twee weken geleden is de Nederlandse roeiwereld begonnen aan een grootse estafette (1400 km in 14 weekenden). Bijna alle roeiverenigingen in het land zetten allerlei initiatieven op touw om geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum die daarmee onderzoek gaat doen naar de bijwerkingen van kinderkanker op latere leeftijd. In de roeiboot zitten 4 roeiers en 1 stuurman/vrouw. Ook “survivors” – overlevenden van kinderkanker – roeiden stukjes van de route mee. Vanuit Bergen op Zoom roeide Rembrandt Ruules een etappe mee.


Warm ontvangst
Hoewel Koningsdag uitstekend past bij de clubkleuren van KikaRow èn ook RV Aquarius, was het een wat onhandige datum om veel belangstellenden te trekken. Ook het weer zat niet mee. Het besluit om niet met windkracht 6 de Oosterschelde over te steken was moeilijk, maar verstandig. En, toen de begeleidingsboten noodgedwongen in Kortgene moesten blijven, kon men niet anders dan de tocht halverwege te staken. De veiligheid van de roeiers staat natuurlijk wel voorop!
Omdat de ontvangst in de haven was gepland kreeg de roeiploeg in het clubhuis van Zeeverkenners Karel Doorman een warm ontvangst van Roeivereniging Aquarius, onder het genot van – hoe kan het ook anders - oranje lekkernijen.
Aansluitend, bij het gezellige diner in Fort Smakelijk kregen 62 deelnemers aan het benefiet diner (incl. de roei-equipe) een heerlijk 5 gangendiner met amuses voorgeschoteld. Bereid door het team van chefkok Kees Bronkhorst, die allen onbezoldigd deze avond hebben gewerkt voor dit goede doel! Hun hart zit echt op de juiste plaats.
Fort Smakelijk heeft de gehele roeiploeg deze avond vrij gehouden, en daarnaast nog een aantal hele mooie cheques uitgereikt aan Kikarow: €1.250,- euro voor de Kees Kookt voor Kika actie, € 250,- euro van Mijn Keuken in Wouw. Kees & crew werden geheel terecht uitvoerig bedankt voor deze fantastische bijdrage!

Goed doel
KiKaRoW kreeg van Rotary Bergen op Zoom-noord een tegoedbon uitgereikt. Bij haar fundraising evenement Cars & Charity 2019 is Kikarow als goed doel gekozen. Die actie levert waarschijnlijk ook een paar duizend euro op, maar zal pas plaatsvinden op 25 augustus 2019. Voor meer info zie: www.carsandcharity.nl
De roeiers logeerden bij diverse mensen in de stad en na het uitgebreide ontbijt - wat gesponsord werd door Hotel en Résidence de Draak - bij roeivereniging Aquarius werd de volgende ochtend iets na 9.30 uur in de haven het startschot gegeven voor de volgende etappe naar Roosendaal.
Meer informatie over het roeiproject is te vinden op www.kikarow.nl en op www.rvAquarius.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief