koor Bittere Tranen
koor Bittere Tranen (Foto: Wytske van Keulen)

Het Eerste Bergse Smartlappenkoor bestaat 20 jaar: 'We zorgen voor een feestje'

BERGEN OP ZOOM - Dit jaar bestaat het Eerste Bergse Smartlappenkoor Bittere Tranen uit Bergen op Zoom 20 jaar. Dit enthousiaste koor heeft in die 20 jaar opgetreden op heel veel festivals en in tal van verzorgingstehuizen. In heel het land zijn zij inmiddels bekend als een koor, dat bijdraagt aan een feestelijke en gezellige sfeer.


“Als Bittere Tranen optreedt, begint het feest”, krijgt het koor vaak te horen na een optreden. Het jubileum mag dus gevierd worden. De jubileumcommissie van het koor heeft voor 19 mei in café Het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom een feestelijke bijeenkomst georganiseerd. Op die dag vindt er ook vanaf 15.00 uur een reünie plaats voor oud-leden van het koor en een receptie, waar iedereen, die Bittere Tranen een warm hart toedraagt welkom is. Omdat het koor ook een maatschappelijke functie heeft, organiseert het een actie voor een goed doel.

Inzameling Stichting Dementievriendelijk
Het koor zamelt tijdens die reünie/receptie geld in voor de Stichting Dementievriendelijk Bergen op Zoom. Daartoe hebben zich een aantal sponsoren aangemeld, die meteen bereid waren mooie prijzen te leveren voor een loterij tijdens die bijeenkomst. Het koor vertrouwt erop, dat leden en oud-leden veel loten zullen kopen, zodat ze een mooi eindbedrag kan overhandigen. Oud-leden, die nog geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich alsnog melden via eefsecretariaat@gmail.com. Tijdens die feestelijke bijeenkomst treedt het koor natuurlijk ook op. “Dan gaat het dak eraf”, belooft het koor. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief