Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Nieuw dak voor zwembad De Schelp roept vragen op

Door: Hanneke Marcelis algemeen

BERGEN OP ZOOM - Er komt een nieuw dak op zwembad De Schelp. Dat heeft het college laten weten aan de raad. En die beslissing roept veel vragen op. Want afgelopen maanden werd constant gesteld dat een nieuw dak niet nodig was, omdat het huidige nog jaren mee zou kunnen.

Zwembad de Schelp zou een nieuw dak krijgen met zonnepanelen. Dat was het originele plan. Maar omdat de kwaliteit van de dakbedekking nog goed genoeg was om jaren mee te gaan, werd dat plan aangepast. Het dak zou blijven liggen en er kwamen geen zonnepanelen. Dat was ook de stand van zaken toen de gemeenteraadsleden vorige maand een rondleiding kregen door het zwembad waar hard wordt gewerkt om het bad in september weer te kunnen openen. Maar deze week maakte het college bekend dat het dak tóch vervangen moet worden. Dit tot grote verbazing van onder andere de PvdA.

"Tijdens de schouwronde in het zwembad is gevraagd door meerdere fracties naar mogelijke verborgen gebreken en vertragende factoren van de verbouwing. De aannemer voorzag toen geen verborgen gebreken meer. Hoe kan het dat de gebreken aan de dakbedekking nú pas aan het licht komen", vraagt Joey van Aken zich af. De partij wil graag weten wat er veranderd is waardoor het dak nu toch vervangen moet worden, en of dit de planning voor de heropening in gevaar gaat brengen.

Sluiting

Zwembad de Schep moet in september dit jaar openen, zodat de verenigingen er tijdens de start van het nieuwe seizoen weer gebruik van kunnen maken. Zwembad de Schelp is sinds maart 2018 gesloten. Die sluiting kwam onverwachts. Uit onderzoeksresultaten bleek dat er roestdeeltjes zaten in de constructie van het bad, waardoor de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden. Het bad werd toen per direct gesloten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief