Onder andere Osacr van de Poel van de band DeWolff komt naar Bergen op Zoom FOTO DCH PHOTOGRAPHY
Onder andere Osacr van de Poel van de band DeWolff komt naar Bergen op Zoom FOTO DCH PHOTOGRAPHY (Foto: DCH Photography)

Helden uit de gitaarwereld komen naar Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een paar van de beste gitaristen van Nederland komen op zondagmiddag 23 juni naar het Stadspaleis het Markiezenhof voor de tweede editie van de Sena Performers Gitaar Dag. "De Gitaar Dag werd vorig jaar voor het eerst gehouden en was meteen een doorslaand succes. "We werden danig verrast door de aanloop van meer dan 1000 bezoekers. Dat is ook de reden waarom we de Gitaar Dag nog grootschaliger hebben opgezet", aldus medeorganisator Jean-Paul Heck.


Onder andere Pablo van de Poel van DeWolff, Veran Mircetic van De Staat, gitaarlegende Adrian Vandenberg, Urban Dance Squad-gitarist René van Barneveld en de akoestische grootmeester Eric Vaarzon Morel komen op zondagmiddag 23 juni naar het Markiezenhof. Maar, daarmee is de koek nog niet op. Zo neemt Textures-gitarist Joe Tal tijdens zijn workshop het gitaarspel van de SEGA-winnaar van dit jaar, John Petrucci onder de loep. Naast al de workshops en clinics van deze grootmeesters, zullen ook een fiks aantal gitaardocenten uit de regio clinics verzorgen. "Ook We Love Trash, een gitaarbouwer die met afval gitaren bouwt, is aanwezig", vertelt Heck. Deze middag is van 13.00 tot 18.00 uur voor iedereen gratis te bezoeken.

Guitar Night

De Gitaar Dag wordt 's avonds afgesloten in Gebouw-T met de Sena Performers Guitar Night. "De afgelopen jaren waren Jan Akkerman (2018) en de band Navarone (2017) de gastheren. Dit keer is het supertalent Pablo van de Poel de bandleider. De voorman van DeWolff neemt zijn broer Luka van de Poel op drums mee en Bas van Holt van de Dawn Brothers is de bassist van dienst." Van De Poel toerde de afgelopen maanden door Europa met zijn band DeWolff. Net zoals zijn collega Mircetic die met De Staat de wereld aan het veroveren is. “We zijn dan ook vreselijk trots dat we de twee gitaristen in huis hebben kunnen halen van twee absolute Nederlandse topbands van dit moment”, aldus Heck. Deze avond begint om 20.00 uur en kaarten zijn te koop via www.gebouw-t.nl

Kennismaking

Het doel achter deze Gitaar Dag en Guitar Night is om alle generaties kennis te laten maken met de gitaar, zowel akoestisch als elektrisch. “Deze Gitaar Dag is een unieke dag met concerten, Q&A’s en workshops door topgitaristen uit heel Nederland! Een must voor alle aspirant gitaar helden en collega’s!", stelt Jack Pisters, voorzitter van de Sena European Guitar Award. "Vorig jaar werden we verrast door de aanloop", vult Heck hem aan. "Maar het programma van dit jaar is nog veelzijdiger. Het is ons gelukt om vier generaties gitaristen naar Bergen op Zoom te halen die in hun genre tot de absolute nationale- en ook wereldtop behoren. Daarnaast is de locatie voor dit event fantastisch. Het Markiezenhof in Bergen op Zoom is één van de mooiste stadspaleizen van Europa en een perfecte plek om de schoonheid van de gitaar te benadrukken.

Guitar Award

Deze activiteiten gaan overigens vooraf aan de Sena Performers European Guitar Award die op maandag 23 juni zal plaatsvinden in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Deze zal worden uitgereikt aan de Amerikaanse topgitarist John Petrucci, de gitarist van band Dream Theater. Hij volgt daarmee zijn landgenoot Joe Satriani op die de award in 2018 won.

l

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief