CDA wil mantelzorgers anders bedanken

BERGEN OP ZOOM - Mantelzorgers in de gemeente Bergen op Zoom krijgen op dit moment een verrassingsbox met een waardebon van 25 euro, maar daar moet als het aan het CDA ligt verandering in komen. Mantelzorgers worden in bijna iedere gemeente op een andere manier bedankt voor hun tomeloze inzet.


"De verschillen zijn fors, het beleid is diffuus", stelt de Bergse CDA-fractie. Daarom komen de christendemocraten met een voorstel. "In Steenbergen krijgen de mantelzorgers een zogeheten waarderingspas te besteden bij lokale ondernemers. Ook in de gemeente Halderberge krijgt men cheques, die men kan besteden bij de lokale ondernemers." Het CDA vindt dit een uitstekend initiatief en pleit ervoor om ook in de gemeente Bergen op Zoom te gaan
werken met zo'n waarderingspas. "Om zo ook de Bergse middenstand te steunen."

Daarnaast zou deze waarderingspas die te besteden is bij lokale ondernemers ook breder ingezet kunnen worden. Zo zouden bedrijven of organisaties de waarderingspassen kunnen aanschaffen voor als iemand een x-aantal jaar in dienst is, voor jubilarissen of voor afscheid. "Daarnaast kan deze bon gebruikt worden voor sprekers (is weer eens iets anders dan een fles wijn) of andere mensen die bij een gelegenheid een presentje krijgen."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES