Foto: Archieffoto

Lijst Linssen: 'Parkeerautomaat niet goed leesbaar'

BERGEN OP ZOOM - Wie zijn auto parkeert in de binnenstad van Bergen op Zoom, stuit bij de betaalautomaten op een hinderlijk probleem. Het invoeren van het kenteken en de gewenste parkeertijd is volgens Sander Siebelink van Lijst Linssen haast niet te doen.


Sinds enige tijd is het kentekenparkeren ingevoerd in Bergen op Zoom. Bezoekers van de stad dienen hun kenteken in te voeren in de betaalautomaten om betaald te kunnen parkeren. De automaat geeft een bonnetje uit wat voor de eigen administratie bestemd is en dus niet meer achter de voorruit geplaatst hoeft te worden. "Maar, het invoeren van het kenteken en ook het aangeven van de gewenste parkeertijd is bijna onmogelijk, vanwege het slecht leesbaar zijn van de schermen. Zeker als de zon erin schijnt is het een hele opgave om de gegevens in te voeren. Als je zo maar lukraak wat intoetst heb je achteraf problemen omdat je kenteken bij controle dan niet geregistreerd staat als 'betaald'", stelt het raadslid in een brief aan het college. 

Siebelink heeft zelf een rondje gemaakt langs verschillende parkeerautomaten en heeft daarbij de meningen van diverse gebruikers gepeild. "Zij geven allen aan dat het lastig te zien is, je moet met één hand het scherm afdekken en met de ander proberen de gegevens in te voeren. Vooral ouderen en mensen die wat kleiner van stuk zijn, ondervinden deze problemen." Daarom wil Siebelink graag dat het college actie onderneemt. Zo wil hij weten of het college op de hoogte is van deze problematiek én hij wil weten of het mogelijk is om een schermpje te plaatsen zodat er een schaduw valt over het scherm waardoor dit beter leesbaar wordt. "Wilt u hierover in overleg treden met parkeerbeheer die deze automaten onder haar beheer heeft?"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES