De wethouder mocht samen met buurtbewoner Eddie Simonis de borden onthullen
De wethouder mocht samen met buurtbewoner Eddie Simonis de borden onthullen

Vrachtwagens worden geweerd uit de binnenstad

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Patrick van der Velden heeft woensdagochtend op de hoek van de Korneel Slootmanslaan en de Ravelstraat het eerste verbodsbord opgehangen voor vrachtwagens. In totaal volgen er nog ruim zestig borden die ervoor moeten zorgen dat vrachtwagens die niet in de binnenstad moeten zijn, voortaan ook niet meer door het centrum rijden.


"Het is vandaag een heuglijke dag", stelde de wethouder. "Na lang strijden door een werkgroep met bewoners, ondernemers en raadsleden kunnen we vandaag het eerste bord onthullen." En dat er lang gestreden is, dat bevestigt buurtbewoner Eddie Simonis. "We zijn hier al sinds 2000 mee bezig. In de jaren '90 hadden vrachtwagens die naar het industrieterrein moesten geen alternatief, maar met de aanleg van de Randweg is daar verandering ingekomen." Toch bleven de vrachtwagens door de binnenstad denderen, omdat ze dat gewend waren óf omdat de navigatie verouderd was. "En het vrachtverkeer nam enorm toe, met de nodige schade tot gevolg. Er zijn auto's beschadigd, maar er zijn ook ongelukken gebeurd", vertelt Simonis.

Er ontstonden verschillende actiegroepen die allemaal streden voor één doel: een verbod op vrachtwagens die níet in de binnenstad hoeven te zijn. "We willen de vrachtwagens niet per definitie weren uit de binnenstad, maar we willen ze laten weten dat er een alternatieve en betere route is." De komende twee weken worden er dan ook op zeventien locaties rondom het centrum verbodsborden opgehangen. Vrachtwagenchauffeurs zullen de eerste weken vooral een waarschuwing krijgen als ze toch door de binnenstad rijden. Ze krijgen dan ook meteen een folder mee met uitleg over de route die ze wél mogen rijden. "In die folder staat in zes talen uitgelegd dat ze niet door de binnenstad mogen rijden, als ze daar niet hoeven te zijn. Na de zomervakantie verwachten we wel dat iedereen op de hoogte is."

 

FOTOSERIESVacatures

Financieel administratief medewerker

Baarle-Nassau

Bezorgers

Maarheeze & Budel

Chauffeur

Numansdorp

Bezorgers

Halderberge

2 (elektro) technici onderhoud

Brabant

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief