[fotoalbum] Evert Weys: “Skills Garden wordt een stadsspeeltuin 3.0”
Foto: Gemeente Bergen op Zoom
fotoalbum

Evert Weys: “Skills Garden wordt een stadsspeeltuin 3.0”

BERGEN OP ZOOM - De skills garden of beweegtuin die aangelegd gaat worden rondom zwembad De Schelp moet een verbeterde versie worden van de huidige stadsspeeltuin Van Glymes, stelt wethouder Evert Weys. De beweegtuin wordt gratis toegankelijk voor bezoekers en is straks het hele jaar geopend in tegenstelling tot de huidige stadsspeeltuin.


De problematiek rondom de huidige stadsspeeltuin speelt al langer. “We hebben een lange tijd gesprekken gevoerd maar dat heeft niet tot een oplossing geleid”, stelt wethouder Weys. Ondertussen zijn de speeltoestellen veelal verouderd en er zijn er zelfs al een aantal verwijderd. Het openhouden van de speeltuin is dan ook niet langer een optie. “De speeltuin is nog tot en met de herfstvakantie open en dan gaat ‘ie echt weg”, vertelt de wethouder. Maar, ook wethouder Weys weet dat er veel inwoners gebruikmaken van de speeltuin. “Binnen het budget van Boulevard in Beweging was nog geld vrij voor het aanleggen van een zogenaamde skills garden oftewel een beweegtuin.”

Speelfunctie

In totaal gaat het om een bedrag van 300.000 euro waarmee een nieuw speelterrein rondom zwembad De Schelp aangelegd gaat worden. “Bij de ontwikkeling van die beweegtuin hebben we wel constant aangegeven dat we hierin ook de functie van de stadsspeeltuin mee willen nemen.” Zo moeten er straks voldoende speeltoestellen komen te staan, er komt een omheining zodat ouders hun kinderen veilig kunnen laten spelen en er komt slechts één ingang. Daarnaast is de nieuwe beweegtuin straks gratis te bezoeken én in tegenstelling tot de huidige stadsspeeltuin is hij het gehele jaar open. “Als De Schelp open is, is ook de speeltuin open.” Vanuit De Schelp wordt er straks ook een terras aangelegd tegen de beweegtuin met een horecagedeelte. “De opbrengsten van de horeca, moeten straks de kosten voor het onderhoud van de speeltuin op gaan vangen”, legt de wethouder uit.

Herontwikkeling

Het gebied waar Stadsspeeltuin Van Glymes nu gevestigd zit wordt straks verkocht en herontwikkeld. Het gaat om een stuk grond van ongeveer 7000 vierkante meter. “Wat hier precies gaat komen, weten we nog niet. Er komt een aanbesteding en daarbij gaan we eigenlijk op zoek naar iemand die iets wil toevoegen aan dit recreatieve gebied.” Woningbouw heeft dan ook niet de voorkeur bij de gemeente Bergen op Zoom maar het wordt ook niet uitgesloten. “Dat is geheel afhankelijk van de inschrijvingen.” 

De nieuwe beweegtuin wordt waarschijnlijk na de bouwvak aanbesteed en de aanleg start vermoedelijk in het voorjaar van 2020. “Zo kan de nieuwe beweegtuin in april/mei geopend worden, precies wanneer het nieuwe seizoen van start gaat.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief