Foto: Claudia Koole

StartAward en GrowAward voor West-Brabantse ondernemers

WEST-BRABANT – De spanning werd goed opgebouwd op de uitreikingsavond van de Rabobank StartToGrow Award 2019 die werd gehouden in Cosun Innovation Center te Dinteloord. In beide categorieën, StartAward en GrowAward, waren elk vier genomineerden. Tussendoor moest er ook nog gezamenlijk muziek gemaakt worden als verrassingsact met een ontspanningsmoment.


“Ik wil de ambitie voelen”, zegt Adriaan Frijters met nadruk als voorzitter StartersCentra West-Brabant. “Ambities van ondernemers moeten kunnen groeien. Hier hebben we programma’s voor om die groei te creëren.” Het klinkt bekend in de oren van elke ondernemer in de zaal, want goed ondernemerschap begint altijd met ambitie. Maar alleen ambitie is niet voldoende.

Kennis

“We zetten op allerlei manieren in”, vult Ed Vreman aan als directievoorzitter Rabobank Zuidwest-Nederland. “We willen meer werkgelegenheid creëren en jongeren aantrekken. Wij bieden kennis en kennissen. Dit is een netwerk met producten. Het ondernemerschap in West-Brabant groeit hier als nergens anders. Cosun is heel goed hierbij, omdat ook start-ups ernaartoe kunnen en bio-based MKB-ers worden uitgedaagd.”

Ritmegevoel

Om de spanning van de genomineerden te verlagen, brengt de veelzijdige percussionist Sherwin Kirindongo de hele zaal in beweging met muziek en dans. Als de eerste noten zijn gespeeld door de aanwezigen zegt de muzikale entertainer uit de Bijlmer: “Lekker hoor! We hebben ritmegevoel in West-Brabant.” Ook dit graantje kan meegepikt worden. Een van de West-Brabantse ondernemers Nicky Broos is uitgenodigd om naar voren te komen en te trommelen op een surdo. “Surdo betekent doof”, zegt Kirindongo. “Niet om doof te worden. Er wordt gezegd dat zelfs een dove het ritme kan voelen.”

Niche

Het ritme is niet alleen voelbaar, maar ook zichtbaar op de avond van Rabobank StartToGrow Award 2019. Het hoort bij de ambitie en het enthousiasme waarmee ondernemers hun drive uiten in een eigen niche. Onder de genomineerden StartAward 2019 behoren Guwa Container Homes uit gemeente Bergen op Zoom, Goood Hondenvoeding uit gemeente Roosendaal, Kruiderij Rozemarijn uit gemeente Steenbergen en XELBOO BV uit gemeente Woensdrecht. In deze categorie werd Goood Hondenvoeding de winnaar.

Kunstenaars

Tot de genomineerden GrowAward 2019 behoren LOOMA, Agrandi Languages en Consultancy, Tel-It en Cito Machinebouw. Het in- en ompakbedrijf LOOMA ontving de GrowAward. Bijzonder te vernemen is de expertise van Agrandi Languages en Consultancy die maar liefst 13 verschillende Arabische dialecten beheerst naast de talen Spaans en Nederlands. Keynote speaker van de avond was Iwan Göbel als topondernemer bij Burton Car Company die tussen Roosendaal en de Wouwse Plantage is geboren en is opgegroeid binnen een kunstenaarsfamilie. Op een avond als deze uitreikingsavond blijkt overigens dat ondernemers met hun eigen vakmanschap en know-how automatisch tot een speciale groep kunstenaars horen.NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief