Prachtige bolides verschijnen op de Oldtimershow in Lepelstraat
Prachtige bolides verschijnen op de Oldtimershow in Lepelstraat (Foto: Jan Dirk Huijser)

Lepelstraat maakt zich op voor Oldtimershow

LEPELSTRAAT - 'Groot worden door klein te blijven.' Dat is het motto van de Stichting Evenementen Lepelstraat die dit jaar voor de elfde keer de Oltimershow organiseert. Dit evenement mag inmiddels een ware traditie genoemd worden en op zondag 4 augustus kan jong en oud weer genieten van al dat moois.


Elf jaar geleden begon de Oldtimershow in Lepelstraat als aanvulling op de plaatselijke kermis. Er was in die tijd al sprake van een leegloop op het dorp voor wat betreft zaken zoals winkels, supermarkt en andere voorzieningen. Een aantal organisaties kwamen daarmee in de problemen om hun evenement rendabel te houden. Zo ook de jaarlijkse kermis en daarom werd gezocht naar een extra aanvulling. De Oldtimershow Lepelstraat was geboren en inmiddels is het evenement zo gegroeid dat het een volwassen en zelfstandig evenement is geworden met bezoekers uit heel Nederland.

Deelnemers

Toch zijn de belangrijkste elementen van dit steeds maar groeiende evenement bewaard gebleven, namelijk gemoedelijkheid en plezier. Inschrijven is en blijft gratis en nog steeds is iedere soort oldtimer van harte welkom. En dat is te merken ook aan het aantal totaal verschillende deelnemers, van klassieke sportbolides tot antieke roestige tractoren en van oude legermotoren tot hele clubs met oldtimerbrommertjes verschijnen op de eerste zondag van augustus op `t Kerkplein. Ze hebben allemaal één ding gemeen, alle voertuigen zijn minstens 25 jaar oud.

Vrijheid, blijheid

Al die oldtimers zijn op zondag 4 augustus van 11.00 tot 17.00 uur te zien op het Lepelstraatse Kerkplein en de omliggende straten. Vermoedelijk wordt het een komen en gaan van oldtimers, want deelnemers mogen zelf op en af rijden wanneer zij willen. "Juist die 'vrijheid, blijheid' mentaliteit in combinatie met de diversiteit aan oldtimers, is ook juist datgene wat veel van onze deelnemers aanspreekt", aldus de organisatie.

Hapje en drankje

Overigens is de Oldtimershow in Lepelstraat niet alleen leuk voor oldtimerliefhebbers, door de komst van een springkussen én een suikerspinnenkraam is deze dag ook leuk voor kleine kinderen. Daarnaast is er een bar, een frietkar en een ijscovrouw schept ijs vanuit een oude Symca. "Voor diegene die het fijn vinden, om onder het genot van een hapje en een drankje, ook van muziek te genieten speelt Coverband the Blue Nights hun livemuziek vanaf een oldtimertruck." Zij hebben al vele jaren de oldtimershow muzikaal ondersteund en kunnen dus zeker niet ontbreken. Ze bestaan immers al veertig jaar en daarmee zijn ze zelf ook een soort van 'oldtimers'. "De Blue Nights kennende zullen zij, juist dankzij die jarenlange ervaring het Lepelstraatse Kerkplein weer omver spelen en zal het een muzikaal feest worden!"

Inschrijven

Deelnemers komen inmiddels al vanuit het hele land. Zo heeft de organisatie al oldtimers kunnen ontvangen uit Nijmegen, Arnhem, Eindhoven én Antwerpen. "En vele van deze exotische deelnemers hebben aangegeven dat juist het ongedwongen en dorpse karakter de oldtimershow zo interessant en leuk maakt." Deelnemers kunnen zich dan ook inschrijven via de website, maar zijn ook zonder inschrijving welkom tijdens het evenement, zij kunnen zich op de dag zelf melden bij de verkeersregelaars. "Let wel op dat je met je oldtimer aan komt rijden vanaf de Lepelstraatseweg, via een andere straat kun je het evenement niet oprijden." Daarnaast kan de organisatie ook nog vrijwilligers gebruiken. "We mogen ons rijk rekenen met een vaste club vrijwilligers en daar zijn we ontzettend trots op en blij mee, maar toch zijn er nog meer dan genoeg klusjes, karweitjes, hand- en spandiensten, grote klussen, taken verantwoordelijkheden en werkzaamheden die wij nog beter zouden kunnen uitvoeren als onze club vrijwilligers uitgebreid zou worden!" Heb jij een hart voor Oldtimers en/of Lepelstraat? Meld je dan aan als vrijwilliger via de website.

Kijk voor meer info op www.oldtimershowlepelstraat.nl.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief