Foto:

Red Bravis Bergen houdt thema-avond voor behoud ziekenhuis

BERGEN OP ZOOM - Actiegroep Red Bravis Bergen organiseert op maandag 19 augustus een speciale thema-avond over het behoud van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Het programma start om 19.30 uur in Den Enghel op de Grote Markt in Bergen op Zoom.


"Het aanbieden van de petities was een goede manier om het bestuur van Bravis onder druk te zetten en om onze zorgen kenbaar te maken", meldt de actiegroep. "In de media is het onderwerp ook breed opgepakt. Helaas zijn de bestuurders en zorgverzekeraars nog niet overtuigd." Om goede zorg voor de gemeente Bergen op Zoom, Woensdrecht, Tholen, Steenbergen en Reimerswaal ook in de toekomst te kunnen behouden organiseert Red Bravis Bergen een thema-avond over dit onderwerp in Bergen op Zoom. Onder andere Henk van Gerven, Tweede Kamerlid voor de SP en woordvoerder ziekenhuizen is deze avond te gast om zijn plannen voor het behoud van het ziekenhuis toe te lichten.

Samenwerking

Van Gerven heeft de regering al eerder opgeroepen om ervoor te zorgen dat in Bergen op Zoom een volwaardig ziekenhuis open blijft. De twee Bravis Ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom bedienen een gebied met 270.000 inwoners en dat is volgens de socialist ruim voldoende om twee volwaardige ziekenhuizen te laten functioneren. De motie van Van Gerven werd echter weggestemd door een meerderheid van de Tweede Kamer. Het Tweede Kamerlid volgde met de motie de lijn van de lokale politiek, want ook de lokale SP-fractie in Bergen op Zoom dringt aan op behoud van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. "Zoals u weet ligt de zorg de SP na aan het hart. De SP afdeling Bergen op Zoom trekt samen op met de actiegroep 'Red Bravis Bergen' om het ziekenhuis in Bergen op Zoom te behouden." Om dat resultaat te bereiken heeft de actiegroep eerder al een petitie opgestart. Die werd meer dan 4000 keer ondertekend.

Druk zetten

"Wij willen u van harte uitnodigen om bij deze avond aanwezig te zijn en om uw stem te laten horen voor het behoud van de belangrijkste zorgvoorziening in de regio. Hoe meer mensen aanwezig zijn op deze avond hoe meer druk we kunnen zetten om ons ziekenhuis te behouden."

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief