Samen0164: 'De financiële bodem komt in zicht'

BERGEN OP ZOOM - Reinoud Krijnen en Jan Bruijs (Samen 0164) willen dat het gemeentebestuur binnen drie maanden met een financieel onderbouwd plan komt om te komen tot een positieve exploitatie voor de komende jaren. De fractie Samen 0164 maakt zich zorgen over de financiële situatie van de gemeente Bergen op Zoom. "Het wordt de hoogste tijd dat het college binnen drie maanden met een concreet plan komt. Dit is ons inziens geen keuze meer, maar een noodzaak ter voorkoming van een ongewenste situatie die alle inwoners raakt."


Volgens de twee politici leeft de gemeente Bergen op Zoom op te grote voet. "Onbegrijpelijk dat er een beleidskader wordt gepresenteerd met negatieve saldo voor het jaar 2020 van € 3,4 miljoen. Dit saldo zou dan teruglopen naar een negatief saldo van € 2,2 miljoen in 2022 en 2023!" Samen 0164 is dan ook van mening dat er grondig gesneden moet worden in structurele uitgaven, want in de afgelopen acht jaar is er volgens hen '36 miljoen euro aan eigen vermogen verdampt'. "De bodem om buffers op te vangen komt in zicht."

Het versneld verkopen van gronden in de gemeente Bergen op Zoom zorgt er volgens Samen 0164 dan ook niet voor dat het straks beter zal gaan met Bergen op Zoom. Immers, er moet een structurele oplossing komen voor het feit dat er meer geld wordt uitgegeven dan er binnenkomt. "Waarom heeft de gemeente Bergen op Zoom veel meer medewerkers in dienst dan vergelijkbare gemeenten en wordt daarnaast ook nog voor zeer veel geld (miljoenen) extern expertise ingekocht? Wij kijken met belangstelling uit naar een volledig antwoord."

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief