Grootschalige zoektocht naar vermist hondje in Bergen op Zoom

UPDATE: Er wordt een bedrag van 300 euro beschikbaar gesteld voor de persoon die Glimmer terugbrengt of voor diegene die met de gouden tip komt.


BERGEN OP ZOOM - Een groep van ongeveer 35 mensen is al dagen aan het zoeken naar het hondje Glimmer. Een pincher van ongeveer negen maanden oud. Bijna een week geleden, op woensdag 7 augustus rond 23.30 uur, werd het hondje op het Piusplein aangereden door een auto en sindsdien is het hondje spoorloos. "Dit is gewoon zwaar klote", vertelt Jifke van Popering.

Jifke zit in het dagelijks bestuur van de organisatie Happy Dog Maspalomas. "Dit hondje heette eerst Juppie. Toen hij 2,5 maand oud was, werd hij samen met zijn broer uit een dodingsstation in Gran Canaria gehaald", legt Jifke uit. Volgens Jifke kennen ze in Spanje geen asiels zoals wij die in Nederland hebben. "Daar heb je een dodingsstation. Dus zodra een hondje niet meer gewenst is of gevonden wordt, dan wordt hij daar naartoe gebracht." Wanneer het station vol zit, worden de beesten allemaal afgemaakt.

Vrijgekocht

Maar, Juppie is daar dus aan ontsnapt. Hij werd vrijgekocht, opgevangen bij een adres in Gran Canaria en hij werd 'opgekalefaterd'. "Toen hij 4,5 maand oud was, is hij naar Nederland gekomen." De afgelopen tijd zat hij bij een gastgezin in Bergen op Zoom dat hem graag wilde adopteren, totdat hij vorige week werd aangereden. "De vrouw liep met nog vier andere honden en ze liet hem los rondlopen."  Juppie werd aangereden door een auto. "Sindsdien zijn we overal aan het zoeken, maar we kunnen hem nergens vinden. Een hond kan niet opeens spoorloos zijn, iemand moet iets gezien hebben."

Zoektocht

"Het is een jong beestje van nog geen jaar én het is echt een spring in 't veld." De organisatie sluit dan ook niet uit dat iemand Juppie heeft meegenomen. "We hebben de zaak al bij de politie onder het licht gebracht, we hebben de gemeente ingelicht en we hebben contact met verschillende hulporganisaties." Daarnaast wordt er flink geflyerd en op social media wordt opgeroepen om te helpen met zoeken. "Hij is nergens binnengebracht. Dierenartsen, Amivedi, Dierenambulance zijn allemaal op de hoogte gebracht, vandaag zijn er ondergrondse containers leeggehaald om te kijken of iemand hem mogelijk heeft weggegooid.. water en rietkragen zijn nagekeken. We kunnen dit gewoon niet alleen. We hebben echt meer ogen en oren nodig. Misschien zit hij bij iemand in de tuin of in een stil hoekje." Ze roept dan ook iedereen op om uit te kijken naar het hondje. "Als iemand een paar uurtjes over heeft, dan kunnen we meer in shifts gaan zoeken. Dan vinden we hem misschien wel."

Wie meer weet over de hond, kan contact opnemen met 06-50485952 of 0645979057

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief