Afbeelding
Foto: Archief

Schuurinbraken flink toegenomen in Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - Het aantal inbraken in schuren, boxen en garages in de eerste helft van het jaar is in Bergen op Zoom flink toegenomen. In de eerste zes maanden van 2018 vonden er 21 inbraken plaats en in 2019 waren dat er 49. Dat blijkt uit een onderzoek van Independer.

Landelijk gezien is het aantal inbraken in bijgebouwen gedaald met vier procent, maar in de provincie Noord-Brabant is dit soort inbraken juist toegenomen met 6,4 procent. De provincie Noord-Brabant is echter niet de enige provincie waar sprake is van een toename, ook in Zeeland (27,1%), Groningen (11,8%), Drenthe (5,9%) en Gelderland (8%) is het aantal inbraken toegenomen. In heel Nederland werden tussen januari en juni 12.436 mensen slachtoffer van inbraak in hun schuurtje of garage(box). Dagelijks zijn dit gemiddeld dus bijna 70 inbraken. 

Independer inventariseerde de dekking van 55 verschillende inboedelverzekeringen en met bedragen tussen de 250 en 10.000 euro zijn de onderlinge verschillen groot. Bijna elke verzekeraar hanteert wel de regel dat er alleen dekking is als er zichtbare sporen van inbraak zijn. Zijn die er niet en ben je bijvoorbeeld vergeten je schuur op slot te doen? Dan zal een verzekeraar niet uitbetalen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief