Een 49-jarige man uit Bergen op Zoom werd aangehouden.
Een 49-jarige man uit Bergen op Zoom werd aangehouden. Foto: Rijnhout Media

Gestolen telefoon teruggevonden in wijk Gageldonk door 'Zoek mijn IPhone'-app

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - De gestolen Iphone van een 55-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is gisteren dankzij de 'Zoek mijn IPhone'-app teruggevonden in een garagebox. Een 49-jarige man is als verdachte van heling aangehouden. 

Het slachtoffer verklaarde aan de politie dat haar man zondagmiddag hun auto geparkeerd had op de Huijbergsebaan omdat er motorische problemen waren. De vrouw had wat spullen uit het voertuig gehaald en in een krat geplaatst. Terwijl zij aan het wachten waren, parkeerde achter hen nog een auto. De bestuurder daarvan ging in de berm staan plassen, waarop het stel zich omdraaiden om hem zijn privacy te geven. 

Toen de man zijn auto weer instapte en wegreed, ontdekten ze dat de tas met daarin haar IPhone gestolen was. Via de app 'Zoek mijn IPhone' kwamen ze uit bij een garagebox in de wijk Gageldonk. Ook de politie kwam ter plekke. Daar zagen agenten een man voor de garagebox staan. Deze man ontkende iets van een gestolen tas of mobiele telefoon te weten. Hierop liet de zoon van het echtpaar het alarm van de telefoon afgaan. De Iphone bleek in een afgesloten kast te liggen in de garagebox. 

De 49-jarige man uit Bergen op Zoom werd als verdachte aangehouden. Hij verklaarde de telefoon te hebben gevonden op de plek waar hij geürineerd had. De tas werd niet aangetroffen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief