[fotoalbum] Zwembad de Schelp weer officieel geopend
Foto: Remko Vermunt
fotoalbum

Zwembad de Schelp weer officieel geopend

BERGEN OP ZOOM - De eerste kinderen stonden afgelopen maandag al om 15.30 uur voor de deuren van zwembad De Schelp te wachten. Pas anderhalf uur later werd het zwembad officieel geopend waarna de kinderen gratis naar binnen mochten en daar werd gretig gebruik van gemaakt.


Op 8 maart 2018 ging Zwembad de Schelp dicht, nadat bleek dat de constructie niet langer als veilig beschouwd kon worden. Een grootschalige renovatie was het gevolg en in ongeveer anderhalf jaar werd bijna alles aangepakt. "Het zwembad heeft een enorm frisse uitstraling gekregen en ik durf wel te zeggen dat dit het mooiste zwembad van heel Zuidwest-Nederland is", aldus wethouder Evert Weys tijdens de officiële opening.

Opening

Die opening bestond uit verschillende onderdelen. Zo vertelden wethouders Annette Stinenbosch en Evert Weys wat meer over de renovatie en waarom die noodzakelijk was. Zwembadmanager Walter van Krieken vertelde wat meer over hoe ze te werk zijn gegaan en projectleider Ton van Wijk vertelde iets over de uitvoering van het project. Maar, dat was niet alles. De genodigden werden ook getrakteerd op een uitvoering van de synchroonzwemsters Bregje en Noortje de Brouwer. Zij maken zich op voor de Olympische Spelen in Tokyo en trainen zo'n 35 tot 40 uur per week. In het nieuwe zwembad vertoonden zij hun kunsten met een speciale robotgala. "Dat is meestal onze afsluiting na een wedstrijd", vertelt één van de meiden.

Sleutel

Ook lokaal talent in de vorm van Bram van Vegchelen van waterpolovereniging De Krabben maakte onderdeel uit van de opening. Hij dook een reusachtige sleutel op die hij daarna mocht overhandigen aan Norah de Jong, eveneens van De Krabben. Zij overhandigde de sleutel aan de wethouders. Uiteindelijk was het aan wethouder Evert Weys de eer om de sleutel buiten in een groot sleutelgat te steken en om te draaien. Daarmee werd het logo van De Schelp onthuld, waarna er naar hartenlust gezwommen kon worden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief