Foto: Rijnhout Media

Gemeente stemt in met salarisverhoging van ruim zes procent

BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het nieuwe cao voor gemeentepersoneel. Het nieuwe cao is tot stand gekomen met behulp van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de verschillende vakbonden en loopt van 1 januari 2019 tot 1 januari 2021.


Het akkoord rondom het cao voor gemeentepersoneel bevat afspraken over de salarisontwikkeling, de transitievergoeding, een werkgeversbijdrage, en verlof en vitaliteit. In het nieuwe cao is opgenomen dat de salarissen in twee jaar tijd stijgen met 6,25 procent. Dat begint al met een salarisverhoging van 3,25 procent op 1 oktober 2019. Op 1 januari, 1 juli en 1 oktober 2020 stijgt het salaris steeds met één procent. Medewerkers die op 28 juni 2019 in dienst zijn, ontvangen in oktober 2019 ook een eenmalige uitkering van 750 euro.

Verlof en vitaliteit

Het nieuwe cao kent een looptijd van 24 maanden, waarin de gemaakte afspraken verder uitgewerkt kunnen worden. "De VNG en de vakbonden willen in de volgende cao een sectorale norm voor bovenwettelijk vakantieverlof vaststellen, maar moeten het nog eens worden over het overgangsrecht. Hiernaast willen de VNG en de vakbonden gezamenlijk een vitaliteitsbeleid voor de sector bedenken. De looptijd van deze cao wordt gebruikt om samen oplossingen te bedenken voor verlof en vitaliteit. De concrete afspraken over verlof en vitaliteit moeten dan onderdeel worden van de volgende cao."

Remko Vermunt
 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief