Patiënten sneller vervoerd tussen locaties Bravis ziekenhuis

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Patiënten die niet per se met een ambulance vervoerd hoeven te worden, kunnen voortaan toch op een snelle manier van de ene locatie van het Bravis Ziekenhuis naar de ander gebracht worden. Hierdoor blijven ambulances beschikbaar voor patiënten die met spoed medische hulp nodig hebben. 


 Stabiele, niet-spoedeisende patiënten kunnen vervoerd worden door de BAS Ambulance Service, een gespecialiseerd bedrijf in ambulance- en zorgvervoer. Het gaat om ritten met patiënten die tijdens het vervoer geen medische begeleiding nodig hebben en familieleden kunnen gewoon meerijden. De ervaringen zijn positief. Reden voor het Bravis ziekenhuis om hier vaker gebruik van te maken en de samenwerking te intensiveren.

 Minder wachttijd 

Annemieke Wijnja, zorgmanager Spoedeisende hulp: "Soms is een volledig ingerichte ambulance en medische begeleiding niet nodig. Dan is het fijn om van deze dienstverlening gebruik te maken. Voor de patiënt is dit sneller, want bij een reguliere ambulance kan de wachttijd weleens oplopen. Spoedvervoer gaat namelijk altijd voor." Het Bravis ziekenhuis is één van de eerste ziekenhuizen in Nederland die deze vorm van vervoer inzet.

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief