Foto: Remko Vermunt

De Borghoek wakker geschud met start van B-Fit

BERGEN OP ZOOM - Linkerhand omhoog, rechterhand omhoog, zwaaien en allemaal stampen. 3,2,1 en nu allemaal springen! De kinderen van basisschool de Borghoek werden maandagochtend flink aan het werk gezet door presentatrice en danseres Ingrid Jansen.


"Hebben jullie er allemaal zin in?", vroeg Ingrid Jansen maandagochtend voor ze van start ging met haar eigen, hippe versie van 'Nederland in beweging'. Maar, nog voor ze uitgepraat was, reageerden de kinderen al dolenthousiast met een keiharde 'Jaaaa!'. Aan enthousiasme geen gebrek bij de kinderen van basisschool de Borghoek. Dat liet Ingrid Jansen zich dan ook geen tweede keer zeggen en meteen ging ze actief met de kinderen aan de slag. Twee nummers lang werd er gedanst, gesprongen en gerend op het schoolplein als start van het project B-Fit op de school.

Nieuwe scholen

"Vorig schooljaar zijn wij met B-Fit gestart op de basisscholen de Noordster, Algemene School Oost en het Kompas. Dit jaar kunnen wij met trots zeggen dat we het breder uit rollen en er komen vier scholen bij", vertelt Victor Besters namens de F!TFabriek. De nieuwe scholen zijn de Anton van Duinkerken, de Borghoek, de Kreek en de Kornalijn. In totaal doen er dus zeven scholen mee aan het project. Het programma B-Fit is gericht op het creëren van een actieve en gezonde leefstijl voor basisschoolkinderen. Hierbij worden niet alleen de kinderen betrokken, maar ook hun sociale omgeving zoals ouders en leerkrachten.

Extra aandacht

Zo wordt er op school extra ingezet op bewegen, maar ook op voeding. "We hebben altijd aandacht voor een gezonde leefstijl en we willen dat onze leerlingen fit zijn en blijven", stelt directrice Sonja van den Elshout. "Daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen." En daarom zette de directrice, onder toezicht van alle kinderen, haar handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst met de F!TFabriek. "Jullie gaan ons dus komend schooljaar nog veel vaker zien", besloot Vincent.

Remko Vermunt
 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief