[Fotoalbum] Ingrid Jansen brengt kinderen in beweging
Foto: Remko Vermunt
Fotoalbum

Ingrid Jansen brengt kinderen in beweging

BERGEN OP ZOOM - Linkerhand omhoog, rechterhand omhoog, zwaaien en allemaal stampen. 3,2,1 en nu allemaal springen! De kinderen van basisschool de Borghoek werden maandagochtend flink aan het werk gezet door presentatrice en danseres Ingrid Jansen.


"Hebben jullie er allemaal zin in?", vroeg Ingrid Jansen maandagochtend voor ze van start ging met haar eigen, hippe versie van 'Nederland in beweging'. Maar, nog voor ze uitgepraat was, reageerden de kinderen al dolenthousiast met een keiharde 'Jaaaa!'. Aan enthousiasme geen gebrek bij de kinderen van basisschool de Borghoek. Dat liet Ingrid Jansen zich dan ook geen tweede keer zeggen en meteen ging ze actief met de kinderen aan de slag. Twee nummers lang werd er gedanst, gesprongen en gerend op het schoolplein als start van het project B-Fit op de school.

Nieuwe scholen

"Vorig schooljaar zijn wij met B-Fit gestart op de basisscholen de Noordster, Algemene School Oost en het Kompas. Dit jaar kunnen wij met trots zeggen dat we het breder uitrollen, want er komen vier scholen bij", vertelt Victor Besters namens de F!TFabriek. De nieuwe scholen zijn de Anton van Duinkerken, de Borghoek, de Kreek en de Kornalijn. In totaal doen er dus zeven scholen mee aan het project. En dat moest gevierd worden. Daarom werden de scholen vorige week maandag allemaal bezocht. In de ochtend waren dat de basisscholen Anton van Duinkerken, de Kreek, de Noordster en de Borghoek. Later op de dag waren ook het Kompas en de Kornalijn nog aan de beurt. "Alleen Algemene School Oost is afgevallen", vertelt Victor. "Eigenlijk zou wethouder Andrew Harijgens in gesprek gaan met de kinderen van groep 7 en 8 over een gezonde leefstijl, maar die heeft zich helaas ziek gemeld. De kick-off van Algemene School Oost proberen we later nog een keer op te pakken."

B-Fit

Het programma B-Fit is gericht op het creëren van een actieve en gezonde leefstijl voor basisschoolkinderen. Hierbij worden niet alleen de kinderen betrokken, maar ook hun sociale omgeving zoals ouders en leerkrachten. "In de laatste decennia is het aantal kinderen dat overgewicht heeft verdubbeld. Eén op de zeven Nederlandse kinderen is te dik en deze stijgende tendens blijft bestaan", aldus Vincent. Om overgewicht tegen te gaan is het programma B-Fit ontwikkeld. Dit laat kinderen, ouders en docenten op een unieke manier kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding. Zo worden er bijvoorbeeld extra sportmomenten gecreëerd voor leerlingen, er wordt een voedingseducatieprogramma opgestart en er komen workshops voor ouders met thema's over gezondheid.

Extra aandacht

Zo wordt er voortaan ook op De Borghoek extra ingezet op bewegen, maar ook op voeding. "We hebben altijd aandacht voor een gezonde leefstijl en we willen dat onze leerlingen fit zijn en blijven", stelt directrice Sonja van den Elshout van de Borghoek. "Daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen." En daarom zette de directrice, onder toezicht van alle kinderen, haar handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst met de F!TFabriek. "Jullie gaan ons dus komend schooljaar nog veel vaker zien", besloot Vincent.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief