Goed nieuws! De Zoomdam gaat weer open voor verkeer

BERGEN OP ZOOM - Na ruim 4,5 maanden hard werken, gaat morgen de rotonde bij de Zoomdam open. Dat laat de gemeente Bergen op Zoom weten. Het is nog onduidelijk om hoe laat automobilisten weer gebruik kunnen maken van de weg, maar in de loop van de middag zou de weg open moeten zijn. 's Ochtends om 08.30 uur ogen drie brugklassen van 't Rijks alvast proefrijden op de nieuwe rotonde.


Eind april van dit jaar werd begonnen met de werkzaamheden aan de nieuwe rotonde aan de Zoomdam. De rotonde moest de Burgemeester Stulemeijerlaan, Zuidzijde Zoom en Halsterseweg op een veilige manier met elkaar verbinden. De werkzaamheden gingen echter wel gepaard met flinke gevolgen voor omwonenden en mensen die erlangs wilden rijden of wandelen. De weg was namelijk bijna vijf maanden volledig afgesloten. En hoewel de gemeente de werkzaamheden uitgebreid had aangekondigd en de omwonenden allemaal waren ingelicht over de plannen, stonden regelmatig mensen vast voor de afgesloten Zoomdam. 

De werkzaamheden bestonden echter niet alleen uit het aanleggen van de rotonde. De volledige herinrichting bestond uit het vervangen van de riolering, vernieuwen van kabels en leidingen, vervangen van de verharding van de rijbanen-/voetpaden én de aanleg van de rotonde. De totale tijdsduur van de gehele herinrichting werd geschat op ongeveer 5 maanden. De aannemer heeft in de zomervakantie gewoon doorgewerkt en is nu dus iets eerder klaar dan gepland.

De nieuwe rotonde:


 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief