Foto:

Lia Reijnders exposeert bij Arsis

BERGEN OP ZOOM - Lia Reijnders exposeert van vrijdag 4 tot en met 27 oktober bij Galerie Arsis in de Sint Annastraat 10 in Bergen op Zoom. "Na 30 jaar kunstenaarschap toon ik in galerie Arsis werk in veel verschillende technieken. Het verbindend element is de herhaling, ritme van beeld en werken. De mens en de natuur zijn mijn inspiratiebron", aldus Reijnders. De officiele opening van de expositie is op zaterdag 5 oktober om 16.00 uur bij Galerie Arsis.
"Bij de bestudering van de kunstgeschiedenis kreeg ik doordat ik een visueel geheugen heb, de drang om de afgebeelde schilderijen na te schilderen op klein formaat. Om de kunstwerken te doorgronden is tekst alleen voor mij niet genoeg. De bedoeling is om mijn kijken te intensiveren. Op kaartformaat 15 x 10 cm heb ik op een vrije manier, met eigen handschrift en vaak in nieuw composities, kunstwerken nagebootst. Het resultaat is een veelheid van beeld, dat deels bekend voorkomt en door formaat en rangschikking een eigen leven gaat leiden. In totaal zijn het 170 miniatuur olieverfschilderijtjes geworden.


Natuurlijke materialen
Reijnders werkt veelal met natuurlijke materialen, zoals planten, grassen en takken. "Die verwerk ik met textiele werkvormen: vlechten, knopen, weven. Ik gebruik de eigenschappen van de plant, deze bepaalt welke methode mogelijk is. Het
verse materiaal wordt door mij gevormd en ondervindt daarna een veranderingsproces, een verandering in kleur en structuur. De vergankelijkheid van het materiaal speelt hierbij een rol." Maar, Reijnders maakt ook bijzondere kijkdozen. "Hierbij creëer ik een binnen- en buitenwereld met een grote tegenstelling."

De expositie is iedere vrijdag en zaterdag van 12.00 – 17.00 uur te zien en op koopzondag 27 oktober. Kijk voor meer informatie op www.liareijnders.exto.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES