Foto: Remko Vermunt

Gertjan Huismans stopt bij Facilitair Bedrijf

BERGEN OP ZOOM - Gertjan Huismans, directeur van Stichting Facilitair Bedrijf, stopt per 1 januari 2020 als directeur van de stichting. Naar eigen zeggen is zijn besluit in een stroomversnelling gekomen door de beslissing van de gemeente om de subsidie drastisch te verminderen. "Het doel 'het realiseren van een geschikte huisvesting voor en ondersteuning van alle organisaties op cultureel gebied' is met de Blokstallen en het Eventum meer dan bereikt", aldus Huismans.


Vanaf de start van het Facilitair Bedrijf in 2011 is Huismans met volle inzet de belangen van het culturele veld gaan behartigen. Inmiddels staat er een stevige organisatie die draait op vrijwilligers en mensen uit de sociale activering. De stichting is uitgegroeid tot een onmisbare ondersteuner van het culturele veld en geldt landelijk als een voorbeeld voor de mix tussen participatie, cultuur en onderwijs. "Dit is niet altijd een gemakkelijke weg geweest." Voor de manier waarop Gertjan zijn functie heeft
ingevuld en zich altijd ten volle heeft ingezet, heeft het bestuur grote waardering. Datzelfde bestuur gaat zich nu beraden over de invulling van de ruimte die Gertjan achter zich laat waarbij ook de gemeente zal worden betrokken. Totdat hierover duidelijkheid bestaat, zal Gertjan zich op de oude basis blijven inzetten voor de dienstverlening aan de meer dan 100 aangesloten organisaties.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES