Foto: Pixabay

Vol programma voor Week van de Toegankelijkheid

BERGEN OP ZOOM - De Stichting Toegankelijk Bergen op Zoom is sinds mei van dit jaar een feit. De stichting wil zich inzetten om Bergen op Zoom toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Dit kan niet alleen door gebouwen aan te passen, er zijn immers al meer dan 800 monumenten waar dit niet altijd mogelijk is. "We zullen als Bergenaren ons ervan bewust moeten worden dat veel mensen met wat kleine aanpassingen al goed mee kunnen doen in het Bergse sociale gebeuren en dit moeten we dan ook samen realiseren", aldus Kees Spikker namens de stichting.


En daarom vraagt Stichting Toegankelijk Bergen op Zoom aandacht voor mensen met een beperking tijdens de Week van de Toegankelijkheid. Dit is een landelijk initiatief en staat dit jaar in het teken van vrije tijd – doen wat je zelf wil. "Toegankelijk Bergen op Zoom heeft hier een Berregse draai aangegeven. Het programma speelt zich dan ook af op het water (de Binnenschelde) het land (Bergse Plaat) en in de lucht (Kijk in de Pot). Oftewel: Ter land, ter zee en in de lucht."

Dinsdag 8 oktober
- Dialoog in het Duister bij de Montessorischool Noordsingel. Dialoog in het Duister is een themales ontwikkeld door stichting WéViGé waarbij leerlingen met allerhande hulpmiddelen ervaren hoe de wereld van een blinde of slechtziende is.
- Dinsdag 8 oktober vanaf 14.00 uur vertrek bij cafetaria Vogelenzang. Uitreiking OQ stickers Dorpstraat Halsteren aan winkels/ horeca die toegankelijk en klantvriendelijk zijn. De bedrijven zijn geschouwd op 11 september jl.

Donderdag 10 oktober
- Onthulling maquette Markiezenhof. Dit is een project van Lionsclub Scaldis. Het officiële gedeelte in de hofzaal is voor genodigden. Bij de onthulling op de binnenplaats is iedereen welkom.
- Luchtballonvaren via De Zonnebloem (± 16:00 uur Locatie Stadspark Kijk in de Pot, deze tijd is erg afhankelijk van de weersomstandigheden).

Vrijdag 11 oktober
Inspiratiemiddag (14:00 – 16:00 uur Locatie Bibliotheek Het Markiezaat)
– Spreker: wethouder Andrew Harijgens
– Spreker: Marc de Hond
– Meer Mens met Muziek olv Maarten Stalpers.

Zaterdag 12 oktober
– Ochtend: Kanoën/Varen Binnenschelde vanaf 11.00 uur ZeewitoeNoordland.
Sailability zeilen voor mensen met een beperking
WV de Schelde 'Aan lager wal' i.s.m. Zeewitoe
– Middag: Rondje Binnenschelde (fiets) voor mensen met een beperking 14.00 uur
Het Strandhuys De Boulevard 55.

Kijk voor meer informatie op www.toegankelijkbergenopzoom.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES