Heren 1 De Krabben-Waterproof. FOTO MARCO VAN TILBURG
Heren 1 De Krabben-Waterproof. FOTO MARCO VAN TILBURG Foto: Marco van Tilburg

Waterpoloteams De Krabben spelen weer in eigen zwembad

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Alle waterpoloteams van De Krabben hebben afgelopen weekend weer eens gespeeld in hun eigen thuisbad De Schelp. De spelers deden allemaal hun stinkende best en mede door de enthousiaste aanmoediging van het zeer talrijk toegestroomde publiek stegen ze boven hun normale niveau uit. Ondanks dat waren twee tegenstanders toch nog te sterk.

De D-jeugd (onder 13) heeft een spannende wedstrijd gespeeld tegen De Zeeuwse Kust uit Vlissingen. De jeugd van De Krabben was in de eerste minuten overvallen door het snelle spel van de tegenstander, maar in de tweede part herpakte het team zich. Uiteindelijk is de match gewonnen door De Zeeuwse Kust.

De C-jeugd (onder 15) speelde tegen het team van de Schelde uit Terneuzen. De jongens en meisjes startten nog wat afwachtend, waardoor het een tijd duurde voor het eerste doelpunt werd gescoord, maar daarna liep de score toch nog snel op en werd met 10-5 gewonnen. De Bergse doelpunten kwamen deze keer allemaal van de hand van Thijmen van Vegchelen en Frederik Colombijn.

De B-jongens (onder 17) spelen in combinatie met een Roosendaals team van Hieronymus. Zij mochten deze avond aantreden tegen het tweede team van PSV uit Eindhoven, een geduchte tegenstander. De jongens startten dan ook te voorzichtig en kregen in het begin de goals rond hun oren. Na het eerste part wist de coach ze scherp te krijgen en kregen ze de aanvallers beter onder controle en ook zelf te scoren. Uiteindelijk resulteerde dit in een 5-14 nederlaag.

De hoofdmacht van De Krabben speelde tegen Waterproof uit Maastricht. Deze promovendus uit de tweede klasse herbergt enkele buitenlandse spelers die het de Krabben moeilijk wisten te maken. De Bergse keeper hield echter menig schot tegen. Ook de Maastrichtse keeper was van hoge klasse. Toch konden de Bergse aanvallers hem menigmaal passeren en wisten zo de drie punten in Bergen te houden door de 10-7 winst.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief