Prinses Margriet komt met haar man naar Bergen op Zoom.
Prinses Margriet komt met haar man naar Bergen op Zoom. (Foto: Anko Stoffels)

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig bij Memorial Day of Canada

  algemeen

BERGEN OP ZOOM - Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven komen op zondag 27 oktober naar Bergen op Zoom. Het echtpaar is aanwezig bij de Memorial Day of Canada op de Canadese oorlogsbegraafplaats. 


Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn zondag 27 oktober aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst op de Canadese oorlogsbegraafplaats. Deze dag worden alle Canadese militairen herdacht die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ruim 900 van deze militairen liggen begraven op de oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom. 

Bevrijding van Bergen op Zoom
In het noorden van België en het zuidwesten van Nederland vond tussen september en november 1944 de Slag om de Scheld eplaats. Operation Suitcase was een onderdeel van de slag. Dit leidde op 27 oktober 1944 tot de bevrijding van Bergen op Zoom en de Brabantse Wal door Canadese strijdkrachten. Ondanks dat de slag succesvol was, vielen er bijna 13.000 geallieerde slachtoffers. Ruim 6000 Canadezen raakten gewond, vermist of overlijden. 

Memorial Day of Canada
De bevrijding wordt ieder jaar in Bergen op Zoom gevierd. De plechtigheid op de Canadese Oorlogsbegraafplaats is sinds 2014 Memorial Day of Canada in The Netherlands. Dit jaar markeert de herdenking het einde van de Slag om de Schelde en daarmee het begin van de overwinning op het naziregime. 
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES